Cine este PILOTUL planorului dispărut în judeţul Braşov. CĂUTĂRILE continuă şi la această oră

07 Aug 2015
Cine este PILOTUL planorului dispărut în judeţul Braşov. CĂUTĂRILE continuă şi la această oră
Un planor care ieri la prânz a decolat de pe Aerodromul Ghimbav din judeţul Braşov şi nu a revenit la bază este căutat în continuare de  autorităţi, într-o zonă montană, după ce semnalul telefonului mobil al pilotului a fost detectat ultima dată în această zonă. Ministerul Afacerilor Interne (MAI) a precizat astăzi într-un comunicat, că pilotul planorului are 56 de ani, ”o mare experienţă” şi executa un zbor privat în zona Postăvarul. Deşi, potrivit unor informaţii de ultimă oră pilotul ar fi fost găsit mort, surse din cadrul Ministerului Afacerilor Interne (MAI) susţin că pista „ar fi una falsă“ şi că deocamdată până acum nu s-a confirmat nimic. 

Pilotul planorului, unul dintre cei mai experimentaţi din România 

Mircea Crăciun era unul dintre cei mai experimentaţi piloţi de planoare din România, participant la multiple competitii internaţionale.  Are la activ peste 3.000 de ore de zbor iar cel mai lung zbor a fost de 700 de kilometri, un adevarat record pe un planor.

Mobilizare pentru căutarea planorului dispărut 

Potrivit comunicatului, joi, în jurul orei 21.50, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Braşov a fost sesizat de către ROMATSA că un planor care a decolat în jurul orei 12.30 din zona Aerodromului Ghimbav nu a mai revenit la bază. Ministrul Afacerilor Interne, Gabriel Oprea, a activat structurile tehnice subsecvente platformei de coordonare operaţională pentru situaţii de urgenţă din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, Ministerului Apărării Naţionale, Ministerului Transporturilor şi ROMATSA, pentru dispunerea primelor măsuri de căutare a aparatului de zbor. De asemenea, au fost alertate unităţile specializate ale MAI din judeţele Braşov, Dâmboviţa, Covasna, Sibiu, Mureş, Alba, Argeş, Vâlcea, Prahova, Buzău, Bacău şi Vrancea.

„Totodată, s-a încercat în mod repetat apelarea pilotului pe telefonul mobil, dar acest lucru nu s-a reuşit. În aceste condiţii, pentru identificarea ariei de căutare, s-au desfăşurat în cursul nopţii trecute misiuni de localizare a ultimului semnal de pe acest telefon, fiind asigurat în permanenţă fluxul comunicaţional între structurile implicate în gestionarea acestei situaţii.

La căutări participă şi două elicoptere ale Inspectoratului General de Aviatie al MAI, de tip EC 135, de la Bazele Aeriene Târgu Mureş şi Bucureşti, pe lângă cele trei elicoptere aparţinând Ministerului Apărării Naţionale, precum şi trei avioane de la Aeroclubul Braşov.


Alte stiri din Actualitate

Ultima oră