Tragedii în lanţ într-un centru de plasament din Craiova. Doi adolescenți, de 14 și, respectiv, 18 ani, s-au sinucis la câteva zile distanță

07 Dec 2015 | scris de Veronica Micu
Tragedii în lanţ într-un centru de plasament din Craiova. Doi adolescenți, de 14 și, respectiv, 18 ani, s-au sinucis la câteva zile distanță

O adolescentă în vârstă de 14 ani s-a stins din viață pe 3 decembrie, la o zi după ce a încercat să se spânzure de o țeavă de gaze. La doar câteva zile distanță, chiar de ziua lui, de Sfântul Nicolae, un alt tânăr și-a pus capăt zilelor. 

Băiatul de 18 ani s-a urcat pe un bloc turn din Craiovița, aflat în construcţie, şi s-a aruncat în gol. Atât fata, cât și băiatul, au fost crescuți în același centru de plasament din Craiova și ambii au suferit pentru că s-au simțit marginalizați și abandonați de familie.

Tristețe și singurătate

Adolescenta de 14 ani, crescută de la numai 7 luni de un asistent maternal, a trebuit să revină în centrul de plasament când avea 11 ani, după ce femeia care o îngrijea a pierdut atestatul de asistent maternal din cauza unei probleme medicale.

Fata nu s-a putut acomoda în centrul de plasament și a suferit cumplit pentru că a fost smulsă de lângă cei pe care îi considera familia ei. Pe 2 decembrie, după-amiaza, a fost găsită spânzurată de o țeavă din spatele blocului, situat în cartierul 1 Mai, unde stătea în plasament. Imediat ce a fost descoperită, adolescenta a fost transportată la spital, fiind intubată şi ventilată mecanic. O zi mai târziu, copila a intrat în stop cardio-respirator și nu a mai putut fi salvată. Fata a lăsat în urmă un singur mesaj: „Mami, te iubesc!”, scrie cotidianul craiovean Editie Speciala. 

Despre tânărul de 18 ani care a decis să-și pună capăt zilelor chiar de ziua lui, apropiații spun că era isteț, cu o o logică foarte bună, dar care nu mai reușea să țină pasul cu restul colegilor din cauza problemelor care îl măcinau.

Băiatul suferea enorm pentru că familia s-a a renunțat la el, fiind al șaptelea copil și cel mai mic. Nu a reușit niciodată să înțeleagă de ce a fost marginalizat și abandonat, iar frustrările și tristețea nu i-au dat pace.

De Sfântul Nicolae, tânărul a hotărât că viața nu-i mai poate oferi nimic și s-a aruncat în gol de pe un bloc din cartierul Craioviţa Nouă.

Oamenii legii, dar şi un echipaj medical de prim ajutor au ajuns la faţa locului, însă fără să se mai poată face ceva pentru băiat.

Polițiștii au stabilit că nu a fost vorba despre un accident, ci de o acţiune voluntară, tânărul punându-şi capăt zilelor. El a lăsat şi un bilet în care spunea că nu se mai simţea iubit şi nu-şi mai găseşte locul pe lumea asta.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră