Interesează pe cineva? O româncă este studenta anului la o facultate de top din Germania

19 Mar 2017 | scris de Istvan Deak
Interesează pe cineva?  O româncă este studenta anului la o facultate de top din Germania

În cadrul festivității de absolvire a Universității Tehnice din Koln au fost premiați cei mai buni studenți ai anului 2016.

În prezența a 114 absolvenți și peste 380 de invitați, campusul din Gummersbach s-a dovedit neîncăpător. Cea mai bună studentă a anului 2016 la facultatea de informatică a fost desemnată românca Teodora Roxana Petrișor, care a încheiat anul cu fabuloasa medie de 1.02 (1 fiind maximum).

Directorii instituției i-au decernat și premiul Ferchau în valoare de 500 de euro. Același premiu l-au primit și cei mai buni absolvenți ai facultăților “Designul produselor și dezvoltarea proceselor” și “Ingineria mașinilor”.

Tânăra din Cluj-Napoca a ajuns în urmă cu patru ani în Germania, prin intermediul programului Erasmus. Ea locuiește în Wiehl, în apropriere de Gummersbach. Limba germană și-a însușit-o la școală în România.

Conform oberberg-aktuell, șansele ca ea să revină în țară sunt însă minime, fiindcă directorii instituției i-au oferit încă din vară un motiv întemeiat de a continua în Gummersbach. A fost angajată în calitate de asistent universitar și cercetător.

În paralel, tânăra de 25 de ani urmează cursurile de master ale Universității, specializarea Softwareingineering.

SHARE
 

Eurofrutas Temporar

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră