Audiere inedită: „spionii lui Kovesi“ au făcut declaraţii înregistrate şi traduse în română

23 Aug 2016 | scris de Mara Răducanu
Audiere inedită: „spionii lui Kovesi“ au făcut declaraţii înregistrate şi traduse în română

 

În acest dosar, procurorii DIICOT fac investigaţii asupra a doi angajaţi ai firmei Black Cube, Weiner Ron şi Geclowicz David, acuzaţi că au încercat să o spioneze pe Laura Codruţa Kovesi.  Cei doi angajaţi ai firmei Black Cube au fost ţinuţi mai multe luni în stare de arest preventiv, acum ei aflându-se în arest la domiciliu.

Procurorii DIICOT îi acuză desăvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, acces ilegal la un sistem informatic, transfer neautorizat de date informatice, alterarea integrităţii datelor şi operaţiuni ilegale cu dispozitive şi programe informatice, potrivit antena3. 

De ce sunt acuzaţi cei doi israelieni

Weiner Ron şi Geclowicz David au fost arestaţi pe 3 aprilie, fiindu-le prelungit cu 30 de zile mandatele de arestare preventivă emise pe numele celor doi angajaţi ai firmei israeliene Black Cube, Weiner Ron şi Geclowicz David, inculpaţi în dosarul de hărţuire a procurorului-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi. Au fost apoi eliberaţi şi plasaţi în arest la domiciliu...Nu ştim însă la acre domiciliu. 

Potrivit DIICOT, Weiner Ron este acuzat de săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, acces ilegal la un sistem informatic, transfer neautorizat de date informatice, alterarea integrităţii datelor informatice, în formă continuată, operaţiuni ilegale cu dispozitive şi programe informatice.

Geclowicz David este acuzat de constituire a unui grup infracţional organizat, complicitate la acces ilegal la un sistem informatic, complicitate la transfer neautorizat de date informatice, complicitate la alterarea integrităţii datelor informatice şi complicitate la operaţiuni ilegale cu dispozitive şi programe informatice.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră