Sensibilitate. Emoție. Culoare. Două galerii de artă româneştI, prezente la Târgul Internațional de Artă Contemporană ARCO Madrid / Care este programul evenimentului

07 Mar 2024 | scris de M.R.
Sensibilitate. Emoție. Culoare. Două galerii de artă româneştI, prezente la Târgul Internațional de Artă Contemporană ARCO Madrid / Care este programul evenimentului Galerie foto (4)

ARCO Madrid, unul dintre principalele târguri de artă contemporană ale circuitului internațional, în topul primelor trei târguri cu cei mai mulți vizitatori la nivel mondial, își va deschide porțile în capitala Spaniei, în perioada 6-10 martie a.c, în pavilioanele 7 și  9 ale parcului expozițional IFEMA.

Galeriile românești IVAN din București și  ZINA Gallery din Cluj Napoca au fost selectate de Comitetul de organizare a Târgului Internațional de Artă Contemporană ARCO Madrid în secțiunile  Solo/Duo din categoria „Programul general”, respectiv „Opening.”

Institutul Cultural Român de la Madrid  sprijină participarea galeriile românești la cel mai important târg de artă contemporană din Peninsula Iberică din anul 2012. Galeria IVAN va prezenta un solo show cu opere ale artistului Ion Grigorescu, iar Galeria ZINA va prezenta lucrările artistelor Codruța Cernea, Lorena Cocioni și Thea Lazăr.

Galeria Ivan - o galerie de artă contemporană deschisă în București în 2007 ca o inițiativă privată pe piața de galerii comerciale românești

Galeria prezintă artiști locali și internaționali, fie ei consacrați, precum Geta Brătescu, Paul Neagu, Lia Perjovschi, sau Ion Grigorescu, fie tineri sau emergenți precum duo-ul Anca Benera & Arnold Estefan, Andreea Ciobîcă, Cristina David, Ștefan Sava și Iulia Toma. Galeria colaborează cu artiști de origine română care trăiesc și activează în străinătate, precum Bartha Sandor și Mădălina Zaharia.

ZINA Gallery este o instituţie de sprijin dedicată producerii, cercetării, expunerii şi promovării artei contemporane în Cluj-Napoca

Înfiinţată în 2020, ZINA Gallery este o instituţie de sprijin dedicată producerii, cercetării, expunerii şi promovării artei contemporane în Cluj-Napoca. ZINA Gallery prezintă proiectul realizat de către artistele Codruţa Cernea, Lorena Cocioni şi Thea Lazăr.

Reunind medii artistice variate, precum picturile în acrilic şi acuarelă ale Codruţei Cernea, basoreliefurile şi instalaţiile din ceramică/metal ale Lorenei Cocioni, cât şi instalaţiile textile cu elemente brodate ale Theei Lazăr, expoziţia este o odă multidimensională despre morfologiile naturii şi noi forme ale dorinţei în relaţie cu aceasta.

ICR Madrid prezintă, la sediul său, expoziția de artă contemporană românească „Atinși de mare”

Vorbim despre un eveniment artistic special care are loc în contextul celei de-a 43-a ediții a Târgului internațional de artă ARCO Madrid. Expoziția este realizată în colaborare cu WIN Gallery din București, sub patronajul Ambasadei României în Regatul Spaniei și va fi deschisă în perioada 6- 25 martie a.c.

Expoziția va fi oficial inclusă în programele GUEST și COLLECTORS, în secțiunea "More Contemporary Art in Madrid" a ARCOMadrid, și va fi parte a circuitului expozițional conex târgului de artă, fiind o premieră în colaborarea îndelungată cu târgul de artă.

Vor fi expuse 40 de lucrări, majoritatea în tehnica ulei pe pânză, semnate de artiștii Daniela Grapa, Marinela Măntescu-Isac (curatoarea expoziției), Laurențiu Midvichi, Marcel Lupșe, Lisandru Neamțu, Flora Răducan, Constantin Pacea, Corneliu Drăgan Târgoviște. Ca artist invitat, Anka Moldovan  va prezenta compoziția intitulată Tierra, o lucrare realizată în ulei și cu ramuri de zmeură (2023), din ultima sa serie Aquello que irrumpe.

Vernisajul expoziției va avea loc vineri, 8 martie, de la ora 19:00, în prezența curatoarei expoziției, Marinela Măntescu-Isac, a artistei Anka Moldovan și a Irinei Stoenescu, vice-președinte WIN Alliance / Chairlady WIN Gallery.

La cea de a 43-a ediție vor fi prezente 205 galerii din 36 de țări, care vor expune și vor vinde lucrări din variate discipline artistice: pictură, sculptură, instalații, fotografii, video, new media, desen și gravură.

 Târgul de artă se va desfășura în pavilioanele 7 și 9 ale IFEMA MADRID, dedicând primele trei zile exclusiv profesioniștilor, și începând cu ora 15:00, vineri, 8 ianuarie 2024, își va deschide porțile publicului larg.

 

Sursa foto: Zina Gallery/ WIN Gallery /Ion Grigorescu / Galeria Ivan

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră