Senatorul Marius Isăilă, condamnat definitiv la cinci ani și patru luni închisoare

10 Noi 2016 | scris de Veronica Micu
Senatorul Marius Isăilă, condamnat definitiv la cinci ani și patru luni închisoare

În același dosar, a fost condamnat și Cristian Ștefan Ene, fost consilier al senatorului, la doi ani închisoare cu suspendare și efectuarea de 100 de zile de muncă neremunerată în folosul comunității, plus confiscarea sumei de 20.000 euro.

Procurorul DNA le-a cerut, luni, magistraților de la Curtea Supremă condamnarea lui Isăilă la o pedeapsă orientată spre maximul prevăzut de lege.

Marius Ovidiu Isăilă a fost condamnat, pe 12 aprilie, de Înalta Curte de Casație și Justiție la patru ani închisoare cu executare pentru trafic de influență și instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată. Potrivit deciziei instanței, Isăilă a primit două pedepse de doi și trei ani de închisoare pentru trafic de influență și o pedeapsă de un an închisoare pentru instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată. Instanța a contopit cele trei pedepse și a adăugat un spor de un an închisoare, astfel încât a rezultat o condamnare de patru ani închisoare, plus doi ani interzicerea exercitării drepturilor prevăzute de art.66 lit.a, b si g Cp.

Isăilă a fost trimis în judecată de DNA în iulie 2014, fiind acuzat de trei infracțiuni de trafic de influență, două în formă continuată și una în formă simplă, și o infracțiune de instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată. Alături de acesta a fost trimis în judecată și consilierul parlamentar Cristian Ștefan Ene, pentru trei infracțiuni de trafic de influență, două în formă continuată și una în formă simplă.

Potrivit DNA, în prima parte a anului 2012, Marius Ovidiu Isăilă, la acel moment șef serviciu în Ministerul Finanțelor Publice, și Cristian Ștefan Ene, în înțelegere cu inculpatul Cătălin Cristescu, au convenit să intervină în vederea blocării controlului efectuat de către ANAF la firma unui denunțător care le-a solicitat ajutorul în acest sens.

''După ce Isăilă Marius Ovidiu și Ene Cristian Ștefan i-au pretins inculpatului Cristescu Cătălin suma de 200.000 euro, susținând că vor realiza intervențiile pe lângă funcționarii ANAF, acesta din urmă a transmis mai departe solicitarea către denunțător, care a remis suma pretinsă în mai multe tranșe. Astfel, o sumă de 20.000 euro urma să îi revină lui Cristescu Cătălin, iar restul de 180.000 euro au fost remiși mai departe celorlalți doi inculpați. După remiterea sumei de 200.000 euro, deoarece controlul continua, Cristescu Cătălin le-a transmis celorlalți doi inculpați nemulțumirea și îngrijorarea denunțătorului. Aceștia au pretins o nouă sumă — 150.000 euro, plătibili în mai multe tranșe, pretinzând că este vorba de un nou control'', se arată în rechizitoriu.

În august 2013, Marius Ovidiu Isăilă și Cristian Ene i-au pretins lui Cătălin Cristescu suma de 20.000 euro pentru a interveni pe lângă diferiți funcționari publici, în vederea sprijinirii acestuia să promoveze concursul ce urma să aibă loc în toamna acelui an, pentru ocuparea unei funcții de inspector în cadrul ANAF — Direcția Generală Antifraudă Fiscală, susțin procurorii.

După remiterea celor 20.000 de euro de către Cristescu, Isăilă, pentru a ascunde primirea banilor, a instigat la întocmirea unui fals contract de împrumut între ceilalți doi inculpați, precizează DNA.

Procuroii DNA mai spun că, în cursul anului 2013, Isăilă și Ene au promis unui om de afaceri realizarea de intervenții pe lângă funcționari din cadrul Primăriei sector 3 și la alte entități juridice, pentru ca societatea acestuia să obțină încheierea unor contracte de lucrări.

 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră