Salariu minim brut pe țară 2020: Majorarea a apărut în Monitorul Oficial

18 Dec 2019 | scris de Andreea Vasilescu
Salariu minim brut pe țară 2020: Majorarea a apărut în Monitorul Oficial

Salariul minim brut pe țară o să crească, începând cu prima zi a anului viitor, de la 2.080 la 2.230 de lei, potrivit unei hotărâri de Guvern publicate luni în Monitorul Oficial.

Salariul minim pe țară o să crească, mai exact, cu 150 de lei brut și 83 de lei net, conform Hotărârii Guvernului nr. 935/2019, scrie avocatnet.ro.

Pentru a ajunge la această creștere cu 7,2%, Guvernul a avut în vedere o formulă de calcul bazată pe rata inflației și creșterea reală a productivității muncii pe persoană, dar și factori de corecție în funcție de dinamica creșterii economice.

Conform autorităților, peste 1,3 milioane de salariați vor beneficia de această majorare, adică aproape un sfert dintre salariații activi în România.

Din hotărârea de Guvern publicată luni mai reiese că salariul minim diferențiat pentru studii superioare va fi păstrat momentan, dar nu va mai fi majorat (rămâne 2.350 de lei).

Practic, acesta va rămâne în vigoare până ce salariul minim pe țară îl va prinde din urmă, astfel încât să rămână un salariu minim unic.

CITIŢI CONTINUAREA ARTICOLULUI pe site-ul avocatnet.ro

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră