Românii și obiceiul de a merge la sală - care sunt principalele motivații și beneficii generale

16 Mai 2024
Românii și obiceiul de a merge la sală - care sunt principalele motivații și beneficii generale

Conform unui studiu național realizat de Reveal Marketing Research, 25% dintre români declară că merg săptămânal la sală, iar cel mai mare interes este observat în rândul tinerilor cu vârsta cuprinsă între 18-24 de ani și a celor între 35-44 de ani.


Printre principalele motive care îi determină pe aceștia să frecventeze constant sala de fitness sunt: scăderea în greutate, tonifierea corpului și dezvoltarea musculaturii. Descoperă în continuare și alte beneficii pe care le poate aduce mersul la sală.

1. Îmbunătățirea stării de spirit și reducerea stresului

Dacă te întrebi „Cât de sănătos este mersul la sală?” ei bine, află că pe lângă îmbunătățirea și menținerea sănătății organismului, mersul la sală aduce și beneficii psohologice.

Exercițiile efectuate la sala de sport și activitatea fizică în general stimulează eliberarea de endorfine în creier. Aceste substanțe chimice naturale sunt recunoscute pentru efectele lor analgezice și de reducere a stresului, contribuind astfel la îmbunătățirea stării de spirit și la reducerea anxietății.

În același timp, exercițiile realizate în timpul antrenamentelor la sală pot contribui și la scăderea nivelului de cortizol din organism, reducând astfel stresul și anxietatea.

2. Îmbunătățirea posturii și a echilibrului

Antrenamentele efectuate la sală implică exerciții care lucrează mai multe grupe de mușchi, motiv pentru care pot duce și la îmbunătățirea posturii și a echilibrului.

De exemplu, în acest scop este foarte util să lucrezi mușchii abdominali, mușchii spatelui și mușchii pelvieni. Aceștia sunt esențiali pentru menținerea unei posturi corecte și a echilibrului.  Totuși, pentru a te asigura că efectuezi corect mișcările atunci când exersezi aceste grupe de muschi, este bine să apelezi la un antrenor personal care să te ghideze.

3. Îmbunătățirea calității somnului

Pentru că are efecte semnificative asupra stării de spirit și în ceea ce privește reducerea stresului, mersul la sală poate îmbunătăți și calitatea somnului. Concret, exercițiile fizice pot ajuta la eliberarea tensiunii acumulate pe parcursul unei zile și la inducerea unei stări de relaxare, facilitând astfel adormirea și menținerea unui somn odihnitor.

De asemenea, mersul la sală poate să contribuie la obținerea unui somn mai calitativ și prin intermediul îmbunătățirii posturii care poate reduce disconfortul fizic în timpul somnului. De exemplu, persoanele cu dureri de spate sau de gât pot observa o ameliorare a acestor simptome datorită exercițiilor fizice practicate la sală.

În concluzie, beneficiile mersului la sală sunt numeroasă, însă cu toate acestea, procentul românilor care frecventează sala de fitness este unul destul de mic în comparație cu procentele din alte țări europene.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră