Relu Fenechiu, eliberat condiţionat după trei ani şi jumătate!

29 Iun 2017 | scris de Mara Răducanu
Relu Fenechiu, eliberat condiţionat după trei ani şi jumătate!

Judecătoria Vaslui a decis eliberarea condiţionată a fostului ministru al Transporturilor, Relu Fenechiu, după ce acesta a efectuat trei ani și jumătate de închisoare. 

”Admite propunerea Comisiei de liberare condiţionată din cadrul Penitenciarului Vaslui privind liberarea condiţionată a persoanei condamnate Fenechiu Relu. În temeiul art. 587 alin. 1 Cod procedură penală, dispune eliberarea condiţionată a condamnatului Fenechiu Relu, anterior executării integrale a pedepsei de 5 ani şi 6 luni închisoare, aplicată prin sentinţa penală nr. 62/2017 a Tribunalului Vaslui, mandat de executare nr. 69/2017', se arată în hotărârea pronunţată de instanţa vasluiană. 

Decizia Judecătoriei Vaslui nu este definitivă, putând fi atacată în termen de trei zile. "Admite propunerea Comisiei de liberare condiționată din cadrul Penitenciarului Vaslui privind liberarea condiționată a persoanei condamnate Fenechiu Relu. În temeiul art. 587 alin. 1 Cod procedură penală, dispune eliberarea condiționată a condamnatului Fenechiu Relu, anterior executării integrale a pedepsei de 5 ani și 6 luni închisoare, aplicată prin sentința penală nr. 62/2017 a Tribunalului Vaslui, mandat de executare nr. 69/2017", se arată în hotărârea pronunțată de instanța vasluiană.

Decizia Judecătoriei Vaslui nu este definitivă, putând fi atacată în termen de trei zile. Fostul ministru al Transporturilor a fost condamnat definitiv în dosarul 'Transformatorul' în ianuarie 2014, după ce a fost trimis în judecată de către procurorii DNA în iunie 2012, fiind acuzat că, prin firmele sale, a vândut transformatoare și întrerupătoare uzate și vechi la prețuri de produse noi către Sucursala de Întreținere și Servicii Energetice Electrice Moldova, cu complicitatea fostei conduceri a instituției. 

Fenechiu a fost condamnat, de asemenea, în dosarul 'Siveco', după ce și-a recunoscut vinovăția într-un dosar în care era acuzat de DNA Ploiești de trafic de influență în formă continuată și spălare de bani.

 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră