Relu Fenechiu Nu Iartă: din Spatele Gratiilor Vrea să-şi Execute Silit Partidul

16 Ian 2016 | scris de Mara Răducanu
Relu Fenechiu Nu Iartă: din Spatele Gratiilor Vrea să-şi Execute Silit Partidul

Deși se afla în pușcărie, Relu Fenechiu nu a renunțat la ideea de a executa silit Partidul Național Liberal. Fostul ministru al Transporturilor vrea rambursarea sumei de 14 miliarde lei vechi, pe care ar fi cheltuit-o în una din campaniile electorale, potrivit B1Tv. În anul 2014, Fenechiu a mai avut o tentativă de acest gen, care a fost însă sortită eșecului, deoarece solicitarea nu a fost aprobată de Tribunalul București.Recent, firma sa, SC La Rocca SRL, a depus o noua solicitare la aceeași instanță, potrivit bzi.ro. Fenechiu ar fi deschis acest proces ca mijloc de presiune asupra actualei conduceri a liberalilor.

Potrivit presei locale, fostul ministru vrea de fapt ca PNL să includă pe liste la următoarele alegeri membri de partid din gașca celor promovați de el, cum ar fi Marius Bodea. Acesta din urma a și fost desemnat de Alina Gorghiu drept candidat la Primaria Iași.Fostul ministru al Transporturilor Relu Fenechiu a fost condamnat definitiv, joi, de Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) la cinci ani de inchisoare cu executare in dosarul "Transformatorul". Fratele liberalului, Lucian Fenechiu, a primit o pedeapsa tot de cinci ani de inchisoare cu executare in acest dosar.

Relu Fenechiu, condamnat la cinci ani de închisoare cu executare în 2014 

Reamintim că Relu Fenechiu a fost condamnat definitiv, pe 30 ianuarie 2014,  la cinci ani de închisoare cu executare în dosarul „Transformatorul“. Lui Relu Fenechiu i s-a interzis exercitarea unor drepturi civile pe o perioada de cinci ani dupa detentie. Iată condamnarile şi in cazul celorlalti inculpati. Lucian Fenechiu, fratele lui Relu Fenechiu, a primit 5 ani de inchisoare cu executare, aceeasi pedeapsa primind si Mihai Bogdan Damian, administrator la compania Europlus SRL Iasi. Alte condamnari: Petru Andronache - 7 ani, Ioan Turbatu - 6 ani si Ioan Marghidan - 6 ani de inchisoare cu executare, acestia fiind fosti directori in cadrul SISEE Moldova.  Pe latura civila, judecatorii au scazut prejudiciul pe care fratii Fenechiu si ceilalti inculpati trebuie sa-l plateasca in solidar, de la 6 milioane de lei in prima instanta la 5,7 milioane de lei.

 

 

Alte stiri din Politic

Ultima oră