LIVE VIDEO - Proteste la Chişinău. Sute de moldoveni cer invalidarea alegerilor prezidențiale și organizarea unui nou tur de scrutin

14 Noi 2016 | scris de Veronica Micu
LIVE VIDEO - Proteste la Chişinău. Sute de moldoveni cer invalidarea alegerilor prezidențiale și organizarea unui nou tur de scrutin

Tinerii, în special studenți, s-au mobilizat pe rețelele de socializare, în baza unui apel al Asociației Obștești "Onoare, Demnitate și Patrie" (ODIP). Ei au desfășurat un drapel tricolor de 170 de metri și au scandat lozinci anti-Dodon.

"Unu-doi/ Socialiștii la gunoi", "Anticipate!", Jos socialiștii!", "Jos trădătorii de țară", "Rușine!" sunt câteva dintre lozincile protestatarilor.

Ei acuză actuala putere că ar fi falsificat alegerile în favoarea lui Igor Dodon, dând exemple participarea alegătorilor din Transnistria, dar și imposibilitatea mai mult cetățeni din diaspora pentru a vota.

Manifestanții cer repetarea turului II a alegerilor și demisia conducerii Comisiei Electorale Centralei.

Potrivit rezultatelor preliminare ale alegerilor, Igor Dodon a obținut în jur 73.000 voturi în plus față de contracandidata sa, Maia Sandu.

Astfel, pentru liderul Partidului Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM), Igor Dodon, au votat 835.010 persoane, reprezentând 52,29% din voturi.

Candidata Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Maia Sandu, a primit 761.934 de voturi, reprezentând 47,71% din sufragii.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră