UPDATE. Profesorul Burnei, la capătul puterilor: Nu mai am activitate, nu pot să mă mai întreţin

18 Iul 2017 | scris de Gabriela Antoniu
UPDATE. Profesorul Burnei, la capătul puterilor: Nu mai am activitate, nu pot să mă mai întreţin

Medicul ortoped Gheorghe Burnei rămâne sub control judiciar, după ce magistraţii Curţii de Apel Bucureşti i-au respins definitiv, marţi, cererea de ridicare a măsurii.

Profesorul Gheorghe Burnei a mers marţi în faţa magistraţilor de la Curtea de Apel Bucureşti pentru a cere, împreună cu avocatul său, modificarea condiţiilor controlului judiciar, în sensul de a i se permite exercitarea profesiei într-un spital de stat. El nu mai poate nici să predea, ca profesor universitar. 

"Nu am condiţionat actul medical. Părinţii au venit din proprie iniţiativă şi au lăsat acei bani acolo. Nu am cerut nimic de la nimeni. Nu am făcut rău nimănui. Toţi banii aia lăsaţi acolo nu i-am folosit eu. Nu am luat nimic acasă. Puteam să mă duc în sistemul privat sau în străinătate şi n-am făcut-o. Acum m-am trezit cu o avalanşă de procese. Am adus economii la Casa de Asigurări de Sănătate de milioane de euro. De 7 luni nu am ţinut cursuri pentru studenţi. Nu mai am activitate, nu pot să mă mai întreţin. N-am găsit un loc unde să-mi desfăşor activitatea. De trei săptămâni mi s-a dat voie să lucrez în spitale private, dar acolo nu sunt condiţii”, a afirmat Gheorghe Burnei, conform news.ro.

El a adăugat  că nu mai ştie ce să facă deoarece este asaltat, inclusiv pe stradă şi în parcuri, de părinţi care-i cer să le opereze copiii.

Avocata sa, Eliza Ene Corbeanu, a susţinut în instanţă că medicul a încercat să îşi exercite profesia în clinici private, în condiţiile în care sute de foşti pacienţi ai săi sunt trecuţi pe liste de aşteptare de şapte luni. "Sute de pacienţi de la Spitalul de Copii Marie Curie au rămas pe lista de aşteptare de 7 luni. În lumina deciziei recente a Curţii Constitutiionale, nu mai putem vorbi de 22 de infracţiuni de luare de mită, ci doar de una. Medicul Burnei nu mai poate influenţa martorii, declaraţiile acestora sunt înregistrate video şi sunt depuse la dosar", a spus avocata.

 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră