Producția și afacerile din industrie dau primele semne de revenire

15 Sep 2020
Producția și afacerile din industrie dau primele semne de revenire

Producția industrială a crescut în luna iulie cu 3,3% serie ajustată față de luna precedentă, însă evoluția din primele șapte luni indică o scădere de 15,7% față de aceeași perioadă a anului trecut. Deși a înregistrat în iulie un avans de 11% față de luna precedentă, cifra de afaceri din industrie pe total piaţa internă şi piaţa externă a scăzut cu 12,8% în primele șapte luni, arată datele publicate de Institutul Național de Statistică (INS). 

„În luna iulie 2020, producţia industrială a crescut faţă de luna precedentă cu 8% ca serie brută şi cu 3,3% serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate. Faţă de luna corespunzătoare din anul precedent, producţia industrială a scăzut atât ca serie brută cu 6,5%, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 9,9%. În perioada 1 ianuarie – 31 iulie 2020, comparativ cu perioada 1 ianuarie –31 iulie 2019, producţia industrială a fost mai mică cu 14,9% ca serie brută şi cu 15,7% ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate“, arată datele INS.

În luna iulie 2020, producţia industrială (serie brută) a crescut faţă de luna precedentă cu 8%, datorită creşterilor înregistrate în toate cele trei sectoare industriale: producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (+8,6%), industria prelucrătoare (+8%) şi industria extractivă (+7,7%). Producţia industrială, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a fost mai mare faţă de luna precedentă cu 3,3%, susţinută de creşterile din industria prelucrătoare (+4,3%), industria extractivă (+4,2%) şi producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică,gaze, apă caldă şi aer condiţionat (+2,7%).

CONTINUAREA ARTICOLULUI, AICI

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră