Premierul Sorin Grindeanu merge la Cotroceni pentru a discuta bugetul

14 Feb 2017 | scris de Marina Constantinoiu
Premierul Sorin Grindeanu merge la Cotroceni pentru a discuta bugetul

Premierul Sorin Grindeanu merge marţi la Cotroceni pentru a discuta bugetul de stat pe 2017 cu președintele Klaus Iohannis. La discuţii va lua parte şi ministrul de Finanţe, Viorel Ştefan.

Discuția vine după ce Comisia Europeană a transmis că estimează o creștere economică de 4,4% în acest an, sub valoarea Guvernului.

Comisia Europeană a îmbunătățit ieri estimarea de creștere a economiei României în 2017, însă chiar și așa ritmul de creștere este sub cel de 5.2%, pe care se bazează bugetul din acest an. De asemenea, CE estimează un deficit de 3.6%, peste plafonul de 3% stabilit prin Tratatul de la Maastricht.

Legea bugetului de stat și cea a bugetului de asigurări sociale pentru acest an au fost trimise la Palatul Cotroceni pentru promulgare, numai că președintele Iohannis vrea mai întâi să discute cu cei răspunzători de aceste acte. Preşedintele a fost o voce critică în această chestiune, criticând între altele scăderea bugetelor alocate instituțiilor de securitate.

De asemenea, Comisia crede că anul viitor creșterea economică va încetini la 3,7%. În ceea ce privește deficitul public, conform noilor estimări, Comisia anunță că acesta ar urma să ajungă la 3,6% din PIB în 2017, față de 3,2% cât estima în toamnă, pentru ca în 2018 să ajungă la 3,9% din PIB.

 

 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră