Poveştile din spatele protestelor. Fotografiile care au emoţionat o Românie întreagă

02 Feb 2017 | scris de Mara Răducanu
Poveştile din spatele protestelor. Fotografiile care au emoţionat o Românie întreagă

Orice poveste naşte însă o altă poveste… În mijlocul zarvei protestelor din 2013, împotriva guvernului Boc- printre bătăi şi pietre aruncate- gestul unui copil a reuşit să înduioşeze inimi şi să risipească pentru câteva momente tensiunea acumulată. Ieri, în ciuda faptului că protestele au degenerat din cauza ultraşilor, o fotografie cât o mie de cuvinte a făcut, din nou, înconjurul internetului. În timp ce într-o parte din zona Viectoriei se aruncau pietre şi petarde- doi jandarmi fiind răniţi-  în altă parte, din aceeaşi zonă, un jandarm a primit flori. Imaginea este una impresionantă. 

Alesul inimii

Se întâmpla pe 14 ianuarie 2013 când ţinut de mână de tatăl său, un copil i-a oferit o inimă fosforescentă unui scutier din cordonul de protecţie format la „Kilometrul zero“ al protestelor din Capitală. Iniţial, a încercat să-i dea balonul în formă de inimă unui alt jandarm, dar acesta s-a arătat reticent. A refuzat să-l primească. Într-un final, tatăl şi-a îndrumat micuţul către un alt jandarm. Băieţelul i-a înmânat bucuros balonul în formă de inimă pe care îl ţinea strâns în mână. Fără să clipească, jandarmul şi-a prins - un fel de misiune nescrisă- balonul de scut.

Momentul a emoţionat şi a uimit deopotrivă. Ceea ce nu reuşise nimeni până în acea zi, nu rezolvaseră nici pietrele aruncate şi nici bătăile repetate, înfăptuise un copil de doar câţiva anişori. După acel moment, presa a vorbit despre o jandarmeriţă norocoasă care ar fi primit inima.

“Alesul” a fost însă un jandarm. Acesta a preferat să stea departe de ochii curioşilor şi să nu-şi dezvăluie identitatea. Gestul micuţului l-a impresionat cu atât mai mult cu cât are acasă un copil de doi ani.

FOTO. Lina Vdovîi 

 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră