Poliția percheziționează 24 de proprietăți ale amicului lui Putin, oligarhul Usmanov. Razie împotriva oligarhului!

21 Sep 2022
Poliția percheziționează 24 de proprietăți ale amicului lui Putin, oligarhul Usmanov. Razie împotriva oligarhului!

Poliția federală a percheziționat miercuri dimineață 24 de case și apartamente ale miliardarului rus Alischer Usmanow în întreaga țară, inclusiv cel puțin o vilă din Rottach-Egern, pe malul lacului Tegern. Usmanov este unul dintre cei mai bogați oligarhi și face parte din cel mai apropiat cerc al președintelui rus Vladimir Putin.

Potrivit raportului, este vorba despre acuzații de încălcare a Legii privind comerțul exterior și plățile, evaziune fiscală și spălare de bani.

În raport se precizează că 250 de ofițeri sunt implicați în percheziții. Usmanov se află pe lista de sancțiuni a UE și se pare că se află în prezent în Uzbekistan. Se spune că ar fi locuit uneori la Tegernsee. Se pare că Usmanov a fost înregistrat cândva și în districtul Bogenhausen din Munchen.

Acest lucru este raportat în "Spiegel". Potrivit raportului, este vorba despre acuzații de încălcare a Legii privind comerțul exterior și plățile, evaziune fiscală și spălare de bani.

Usmanov: Favoritul lui Putin a făcut evaziune fiscală de 555 de milioane de euro în Germania?

După cum a relatat Der Spiegel, angajații Biroului Federal de Poliție Criminală au întocmit nenumărate rapoarte de activitate suspectă în ultimele luni. Se spune că ar fi vorba despre tranzacții legate de Usmanov. Este vorba despre spălare de bani.

În plus, există și acuzația de evaziune fiscală. Între 2014 și 2022, Usmanov s-ar fi sustras de la plata impozitului pe venit și a impozitului pe donații în valoare de până la 555 de milioane de euro, potrivit raportului "Spiegel".

Usmanov și-a făcut miliardele cu oțelul și mass-media. Numele său apăruse în dezvăluirile legate de "Panama Papers". Chiar și atunci, au apărut suspiciuni că Usmanov ar fi putut ascunde profituri mari prin conturi offshore.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră