Plângere penală după moartea animalelor de la Circul Globus

14 Ian 2017 | scris de Gabriela Antoniu
Plângere penală după moartea animalelor de la Circul Globus

Marius Marinescu, președinte fondator al Federației pentru Protecția Animalelor și Mediului, a depus o plângere penală la Parchetul General, în care solicită tragerea la răspundere a celor vinovați de moartea celor 11 animale în incendiul izbucnit joi la o clădire a Circului Globus din București.

În plângerea penală depusă vineri la Parchet, Marius Marinescu le-a cerut procurorilor să fie efectuate cercetări pentru săvârșirea mai multor infracțiuni: omorârea animalelor cu intenție; maltratarea și schingiuirea animalelor; provocarea de suferințe fizice și psihice prin orice mijloace; folosirea de animale pentru expoziții, spectacole, publicitate, realizare de filme și în scopuri asemănătoare, dacă aceste activități le provoacă suferințe fizice și psihice, afecțiuni sau răniri.

"Folosirea animalelor în spectacole nu are un caracter educativ pentru copii. Cei mici înțeleg că pot chinui animalele pentru a se distra. În felul acesta, animalelor li se încalcă drepturile, iar percepția copiilor privind ființele vii este distorsionată", a declarat sâmbătă Marius Marinescu, pentru agerpres.ro.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră