Directorul Circului Globus din Capitală, demis după incendiu

13 Ian 2017 | scris de Gabriela Antoniu
Directorul Circului Globus din Capitală, demis după incendiu

Managerul Circului Globus din Bucureşti, Victor Coman, a fost demis, vineri, de primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, în urma incendiului în care, joi, şi-au pierdut viaţa doi tigri, patru pisici, doi porci vietnamezi şi trei câini.

Gabriela Firea a spus că, deşi accidente se întâmplă şi nu poate fi de vină doar un singur om, responsabilitatea pentru viaţa animalelor aparţine managerului circului. "Animalele trebuie să beneficieze de grija conducerii circului de stat şi să aibă adăposturi corespunzătoare atât ele, cât şi îngrijitorii", a spus Firea.

Într-o declaraţie pentru news.ro, după incendiu, Victor Coman declara că nu a înţeles de ce vechea conducere a cumpărat atât de multe animale. "Vreo doi ani, ce-i drept, ele au fost în turneu prin lume, însă când dresorul s-a îmbolnăvit şi a murit, nu a mai avut cine să lucreze cu ele”, a adăugat Coman. 

De asemenea, el a spus că nu ştie de ce tigrii nu au ieşit în curtea lor, cum au făcut ceilalţi trei, când a izbucnit incendiul. Coman a mai spus că îngrijitorii au încercat să stingă singuri incendiul şi să scoată animalele de acolo, dar nu au reuşi şi au chemat pompierii şi că în clădirea, închiriată de la ALPAB, nu erau depozitate furaje.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră