Patriarhul Kirill: puterea și averea celui mai influent om din Biserica Rusă

30 Noi 2022
Patriarhul Kirill: puterea și averea celui mai influent om din Biserica Rusă

Invazia Ucrainei de către Vladimir Putin a atras critici și condamnări, dar nu din partea Bisericii Ortodoxe Ruse. Patriarhul Kiril al Moscovei și-a dat binecuvântarea lui Putin în mai multe rânduri și a dat o justificare religioasă pentru război.

Sprijinul Patriarhului Kirill îi face pe oameni să se întrebe cum a strâns personalitatea religioasă o valoare netă atât de substanțială, conform marketrealist.com

Sprijinul lui Kirill pentru războiul dintre Rusia și Ucraina și relația sa strânsă cu Putin fac ca invazia lui Putin să pară un război sfânt. Dar înainte de a deveni Patriarh, Kirill a avut o lungă istorie de educație, în special în teologie.

Patriarhul Kirill are studii în teologie.
Vladimir Mihailovici, Gundyaev, sau Sanctitatea Sa Patriarhul Kiril s-a născut la 20 noiembrie 1946. Tatăl său Mihail Vasilyevich Gundyaev a fost și el preot, iar mama sa Raisa Vladimirovna Gundyaeva a fost profesoară, în special limba germană.

Când Kirill a terminat școala secundară, a lucrat ca cartograf tehnic pentru Expediția Geologică Cuprinzătoare din Leningrad a Administrației Geologice de Nord-Vest din 1962 până în 1965.

După mandatul său de cartograf, a urmat apoi Seminarul Teologic din Leningrad, urmat de Academia Teologică din Leningrad, de la care a absolvit cu laude cu titlul de Candidat la Teologie în 1970. După ce a fost tunsurat cu numele de Kirill a fost hirotonit ierodiacon. urmat de a fi hirotonit ieromonah.

Înainte de a ajunge la nivelul de Arhiepiscop și Patriarh, Kirill a lucrat ca lector la Teologie Dogmatică.

De asemenea, a lucrat ca asistent personal al mitropolitului Nikodim de Leningrad și Novgorod. El a devenit arhiepiscop în 1984, urmat de a ajunge pe tron ​​ca Sfinția Sa în 2009. Nu este clar dacă Patriarhul Kirill are o soție luând în considerare regulile privind celibatul și căsătoria preoților din biserica ortodoxă.

Cu toate acestea, s-a raportat că Kirill deține un apartament în care locuiește prietena și servitoarea lui Lidia Leonova. Nici el nu are copii.

Există mai multe speculații cu privire la valoarea netă a Patriarhului Kirill. Cifrele variază între 100.000 și 4 miliarde de dolari. Potrivit Forbes Patriarhul Kirill, averea netă în 2006 era de 4 miliarde de dolari. De asemenea, a mai fost dezvăluit în 2020 că o investigație a scos la iveală câteva milioane de dolari în imobile aparținând Patriarhului Kirill.

Kirill deținea trei proprietăți sub numele Vladimir Gundyaev. Unul este un apartament de 1.560 de metri pătrați din Moscova, cu o valoare estimată la 70 de milioane de ruble, echivalentul a 893.000 de dolari. Al doilea este, de asemenea, un apartament la Moscova de 409 de metri pătrați, evaluat la 12 milioane de ruble, sau 152.000 de dolari, iar ultima proprietate este un apartament de 893 de metri pătrați în Sankt Petersburg, la 9 milioane de ruble sau 114.000 de dolari.

Patriarhul Kirill a arătat un sprijin puternic pentru invadarea Rusiei de către Putin
Cei mai mulți le place să creadă că invazia Ucrainei de către Putin este doar politică, dar, de cele mai multe ori, religia și politica se amestecă. Acest lucru a fost evident atunci când Patriarhul Kirill a lansat o declarație pe 23 februarie în care spunea: „Biserica Ortodoxă Rusă a căutat întotdeauna o contribuție semnificativă la educația patriotică a compatrioților, care vede în serviciul militar o manifestare activă a iubirii evanghelice față de vecini, un exemplu de loialitate față de înaltele idealuri morale ale adevărului și binelui.”

Deoarece liderul a mai susținut că „a ne proteja [Rusia] nu este un păcat”, a devenit clar că acest război este asemănător cu un război sfânt. Kirill a spus recent congregației sale că, dacă Ucraina este percepută ca o amenințare, atunci poporul Rusiei are dreptul de a ataca.

 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră