Părintele Necula, mesaj pentru cei care cred că nu contează ce bagi în gură, ci ce scoți din gură

21 Feb 2017 | scris de Gabriela Antoniu
Părintele Necula, mesaj pentru cei care cred că nu contează ce bagi în gură, ci ce scoți din gură

Postul Paştilor va începe la 27 februarie, dar, începând din 20 februarie, este precedat de Săptămâna Albă sau a Brânzei, perioadă în care credincioşii renunţă la carne şi mănâncă brânză, lapte şi ouă.

Întrebat cum vede diferența dintre a ține post și a urma o cură de slăbire, părintele Constantin Necula spune că "în ultima vreme s-a diminuat foarte mult" numărul celor care cred că a posti este același lucru cu a ține o cură de slăbire.

"Am văzut că oamenii au conștientizat că spiritualizarea Postului e mai de preț decât nutrizarea lui. Oricum slăbim de la grijile zilei, însă cu tristețe am constatat că unii tratează de sus Postul. Adică cu superficialitate. (...) Nu trebuie să jignești pe nimeni dacă tu nu vrei să postești. Cum nimeni din cei care postesc nu au voie să-i jignească pe ceilalți", a declarat părintele Constantin Necula pentru agerpres.ro.

Săptămâna "brânzei", în care credincioșii renunță la consumul produselor din carne, este văzută de Constantin Necula, ca "un fel de aterizare într-o altă lume". "E ca urcușul avionului, de pe pistă. El nu pleacă direct la 10.000 de metri. E o luare de altitudine, e o obișnuință cu 'asta da'", spune el.

Părintele Necula îi sfătuiește pe cei care cred că "nu contează ce bagi în gură, ci ce scoți din gură, să nu mai compare păcatele și să se abțină de la orice fel de păcat, măcar în Postul Paștelui.

Întrebat dacă e mai rău să înjuri decât să mănânci o friptură în Post, părintele a răspuns că "sunt rele amândouă". "Sunt păcate pe care le facem cu trupul, altele cu sufletul, eu nu le-aș compara. Păcatu-i păcat. A mânca nu e lipsit de sens, cu a crește ca om, ca valoare umană", a spus el.

Părintele Necula a mai spus că a posti înseamnă și a te spovedi și împărtăși, altfel credincioșul care a postit "rămâne trist". A posti și a nu te spovedi și împărtăși e ca și cum "ai dat examenul de sală la șoferi, dar nu ai primit carnetul", a explicat preotul.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră