Parcul din fața Ateneului Român ar putea fi denumit ”Grădina Mariana Nicolesco”

24 Ian 2023 | scris de A.V.
 Parcul din fața Ateneului Român ar putea fi denumit ”Grădina Mariana Nicolesco”

Spaţiul public din faţa Ateneului Român ar putea primi denumirea de „Grădina Mariana Nicolesco”, potrivit unui proiect care a primit aviz favorabil în şedinţa Comisiei de Patrimoniu din cadrul Consiliului General al Capitalei.

Mai exact, proiectul prevede atribuirea denumirii de „Grădina Mariana Nicolesco” spaţiului public situat la intersecţia dintre Piaţa George Enescu, str. Episcopiei şi str. Benjamin Franklin.

„Este vorba despre o propunere de atribuire de denumire a spaţiului public care este în faţa Ateneului Român, proprietate publică a Municipiului Bucureşti, aflat în administrarea ALPAB”, a precizat directorul executiv al Direcţiei Patrimoniu, Mariana Perşunaru.

Propunerea a fost făcută de soţul sopranei şi este susţinută de Instituţia Prefectului.

Pentru a intra în vigoare, proiectul trebuie să primească un vot favorabil şi din partea Consiliului General al Municipiului Bucureşti.

Pe de altă parte, un alt proiect care prevede schimbarea denumirii străzii Mircea Vulcănescu în strada Ana Ipătescu a primit aviz nefavorabil din partea Comisiei de Patrimoniu, întrunind trei voturi favorabile şi trei abţineri.

Soprana Mariana Nicolesco, membru de onoare al Academiei Române, a murit pe 14 octombrie 2022.

Eurofrutas Temporar

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră