Olanda: Cinci români au făcut acrobaţie pentru jefuirea unor camioane. "Jafurile au loc într-adevăr așa" (VIDEO)

31 Iul 2017 | scris de Gabriela Antoniu
Olanda: Cinci români au făcut acrobaţie pentru jefuirea unor camioane. "Jafurile au loc într-adevăr așa" (VIDEO)

Cinci cetățeni români au fost arestați în oraşul olandez Otterlo în acest weekend, în cadrul unei ample anchete privind jefuirea spectaculoasă a unor camioane de mărfuri, relatează dutchnews.nl.

Conform cotidianului Telegraaf, grupul de infractori urmărea camioanele țintă pe autostradă. Când maşina în care se aflau atingea camionul, unul dintre hoți se urca pe capota mașinii și deschidea ușile camionului. Acesta era apoi golit de echipamente electronice valoroase, de multe ori fără ca șoferul să observe că se întâmplă ceva.

Dintre cele 17 jafuri de camioane din Europa, cinci au avut loc în Olanda. Grupul olandez de transporturi TLN a avertizat anul trecut că hoții au început să atace camioanele din Olanda.

În ciuda sceptismului că o astfel de metodă ar funcționa, un purtător de cuvânt al poliției a declarat pentru postul de televiziune NOS că "avem informații care indică faptul că jafurile au loc într-adevăr așa".

Arestările din acest weekend au fost făcute într-un parc de vacanță. Poliția a confiscat, de asemenea, 500.000 de euro în smartphone-uri furate și mașinile care au fost "pregătite special" pentru jafuri.

Presa olandeză a prezentat şi o înregistrare video a DIICOT, filmată acum 5 ani dintr-un elicopter al poliţiei, pentru a ilustra modul de operare al jefuitorilor români de camioane aflate în mers.

 

 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră