Muzeul Național al Literaturii Române găzduiește vineri, 1 iulie 2022, de la ora 18.00,lansarea volumului de poezie „Toate poeziile pe care nu ţi le-am scris”

30 Iun 2022
Muzeul Național al Literaturii Române găzduiește vineri, 1 iulie 2022, de la ora 18.00,lansarea volumului de poezie „Toate poeziile pe care nu ţi le-am scris”

Muzeul Național al Literaturii Române găzduiește vineri, 1 iulie 2022, de la ora 18.00, în Grădina din Str. Nicolae Crețulescu 8, lansarea volumului de poezie „Toate poeziile pe care nu ţi le-am scris”, purtând semnătura Ana-Maria Păunescu. Participă: Ducu Bertzi, Ștefan Mitroi.

Ana-Maria Păunescu s-a născut la 25 decembrie 1990, în București. După cum mărturisește, perioada trăită alături de părintele ei a fost tot ce i s-a putut întâmpla mai frumos. Lângă el se simțea protejată, iubită, mândră. Încă de la 4 ani a fost prezentă la spectacolele Cenaclului „Totuși iubirea”, unde recita o strofă și dansa legănat, pe ritmurile muzicii folk, cu regretul că nu era încă născută pe vremea „Cenaclului Flacăra” . După regretabila dispariție a marelui poet, ca un omagiu adus acestuia, Ana-Maria a continuat să scoată revista „Flacăra lui Adrian Păunescu” și să bată țara în lung și-n lat, alături de fratele ei Andrei Păunescu și de Cenaclul „Totuși iubirea”. A creat, de asemenea, un proiect interesant în propria sufragerie, într-o atmosferă colocvială, „Folk la Unu’ – Sufrageria Artiștilor”, seri de folk, poezie, teatru, dialog, amintiri. Și tot în memoria poetului, în fiecare joi seara, o vreme Ana-Maria a prezentat emisiunea de muzică folk, rock, pop, „Sala de așteptare”, la radio SmartFM.

„Ziaristă energică şi împătimită, în scrisul căreia se întâlneşte ecoul inspirat al gazetăriei tatălui său, marele poet Adrian Păunescu, făcătoare de revistă, «Flacăra lui Adrian Păunescu», pe care o redactează, sporindu-i anvergura şi prin prestigioşii colaboratori, Ana-Maria Păunescu s-a înfăţişat la standul ei de la recentul Bookfest şi în ipostaza debutului poetic, semnând cartea intitulată «Toate poeziile pe care nu ţi le-am scris». Lectura cărţii mi-a amintit de talentul cu care generaţia de poeţi a tatălui său, Adrian Păunescu, generaţie care a  înnoit – atunci, la debut, prin cărţile ei – poezia românească a vremii şi a înnobilat-o fericit. Debutul poetei Ana-Maria Păunescu cred că are astăzi, prin talentul ei exploziv, virtutea de-a înnobila şi poezia românească actuală prin sentimentul emoţiei şi al suflului liric care se întâlnesc atât de rar în poezia scrisă de tânăra generaţie”, notează scriitorul Dinu Săraru despre Ana-Maria Păunescu, la debutul ei poetic. 

„Mai scriu poezie, când mi se face frig, când îmi rămâne singurătate în calendar, când cred că nu mai am altă scăpare. Când nopțile sunt prea lungi, când anii sunt prea scurți, când ochii nu-și găsesc răspunsul... Da, mai scriu poezie. Acest volum de versuri vine către mine și către dumneavoastră, cei care îl veți citi, în momentul în care credeam că lumea nu mai poate fi reconstruită din rime și metafore. Sunt Ana-Maria Păunescu și-mi botez, ca prima dată, poeziile scrise și nescrise, în fiecare dimineață în care deschid ochii și văd câte un cer din care mă strigă cineva. Și apoi ies din casă și încep să strig și eu...”, mărturisește Ana-Maria Păunescu.

Parteneri media: Radio România Cultural, Observator Cultural, Contemporanul, AgentiadeCarte.ro, Zile și Nopți, publicația on-line IQool, Agerpres, Radio Trinitas, Modernism, Ordinea Zilei, Revista de cultură Familia, OPT motive.

Vă așteptăm cu drag!

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră