Mitropolia Moldovei și Bucovinei: În cazul episcopului Hușilor, forurile prevăzute de legislația bisericească vor rândui ”cele cuvenite”

15 Iul 2017 | scris de Magda Marincovici
Mitropolia Moldovei și Bucovinei: În cazul episcopului Hușilor, forurile prevăzute de legislația bisericească vor rândui ”cele cuvenite”

Mitropolia Moldovei și Bucovinei anunță că forurile prevăzute de legislația bisericească vor decide referitor la presupuse abateri de natură morală în cazul episcopului Hușilor.  Anunțul vine după ce purtătorul de cuvânt al Patriarhiei, Vasile Bănescu, a confirmat că în imaginile apărute în spațiul public este episcopul Hușilor.

Mitropolia Moldovei şi Bucovinei transmite că "Sinodul mitropolitan a luat act cu tristeţe de existenţa în spaţiul public a unor dezbateri cu privire la presupuse abateri de natură morală, atribuite Preasfinţitului Corneliu, Episcopul Huşilor" . De asemenea, Mitropolia Moldovei și Bucovinei precizează că este misiunea  "forurilor prevăzute de legislaţia bisericească în vigoare să rânduiască cele cuvenite în astfel de situaţii".
Credincioşii sunt îndemnaţi să "stăruiască în rugăciune".

Aceasta este poziția Mitropoliei Moldovei și Bucovinei referitoare la imaginile apărute în spaţiul public, în care episcopul Huşilor apare în ipostaze intime cu un seminarist în vârstă de 17 ani în acel moment. Imaginile ar fi fost folosite pentru ca episcopul Hușilor să fie șantajat. 

Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei, Vasile Bănescu, a declarat că bărbatul care apare în imagini este Episcopul Huşilor.
"Din păcate, confirm că persoana din imagine este episcopul Huşilor", a afirmat Bănescu. De asemenea, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei sublinia că această situaţie îl face pe episcop incompatibil şi că acesta va fi sfătuit să se retragă. 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră