Mintea ANAF-ului, cea de pe urmă. Au amendat un podar, dar au rămas pe malul greșit! (VIDEO)

20 Mai 2017
Mintea ANAF-ului, cea de pe urmă. Au amendat un podar, dar au rămas pe malul greșit! (VIDEO)

Vital pentru legătura între două localități despărțite de Someș, ultimul bac funcțional din județul Satu Mare a atras atenția inspectorilor ANAF din Oradea, care au luat la puricat acte, chitanțe, bonuri, până când au că identificat sursa marii evaziuni fiscale din România stă tocmai în ceea ce-i lipsește podarului: o casă de marcat!

De o vigilență extremă, inspectorii ANAF au scos chitanțierul și l-au amendat pe podarul Ion Coț, cel care de-o viață întreagă a întreținut bacul.

Amenda a fost de 6.000 de lei, sumă ce putea fi plătită în 24 de ore. Ca să fie siguri de temeinicia lucrului bine făcut în România, inspectorii ANAF s-au întors să vadă dacă podarul plătise amenda.

Reacția podarului, moș Ioan Coț, a venit firesc, natural: și-a băgat picioarele în el de bac!. A chemat doi consăteni, fiecare cu câte-un tractor, a legat bacul de tractoare și l-a tras din apă.

Faza cea mai amuzantă este că domnii de la ANAF au rămas blocați pe malul opus celui pe care și-ar fi dorit să se afle.

Interesându-se cum pot ajunge dincolo, rămânând alături de cozile cu mașinile și utilajele oamenilor care așteaptă să treacă dincolo, după o zi de muncă pe câmp.

"Vedeți drumeagu’ ăla prin tufișuri? Noa, dacă mereți tot drept pe ăla, ajungeți până la Seini, care-i pe malul celălalt, ghinion! Dar mai e o speranță, totuși! Ăștia au promis că vor face un pod acolo, cică e gata și proiectul și studiul de fezabilitate sau ce dracu’. Până ajungeți voi acolo, e posibil să fie gata și podul. Drum bun!", le-a spus podarul.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră