Ministerul Agriculturii: Nouă produse alimentare au altă calitate decât în Occident

26 Iul 2017
Ministerul Agriculturii: Nouă produse alimentare au altă calitate decât în Occident

Probele prelevate simultan din ţări europene şi din magazinele româneşti la unele sortimente de lactate, carne, peşte şi ciocolată, arată că există diferenţe din punct de vedere al conţinutului de grăsimi şi proteine, anunţă Ministerul Agriculturii.

Au fost prelevate 29 de probe din ţări europene şi 29 de probe identice din magazinele româneşti.Au fost identificate 9 produse alimentare care aveau standarde duble din punct de vedere calitativ în România şi în câteva ţări din UE  au precizat oficialii MADR. La acţiunile de prelevare au participat, în luna iunie, câte doi delegaţi din partea ANSVSA, ANPC şi MADR.

"Nu vom da numele vreunui producător sau al vreunui comerciant implicat în această analiză", a precizat ministrul Agriculturii, Petre Daea, într-o conferinţă de presă, relatează mediafax.ro.

El a mai spus că rezultatele analizelor vor fi trimise la Bruxelles şi va cere accelerarea procedurilor juridice pentru comparaţiile ulterioare.

"Transmitem chiar în această seară Comisiei Europene rezultatele noastre şi vom solicita să se accelereze procesele de reglementare, astfel încât să putem avea instrumente să putem analiza oricând şi în orice ţară produsele care au standarde duble", a precizat Petre Daea.

Reprezentanţii MADR au prezentat diferenţe de conţinut din punct de vedere caloric identificate la produse ca parizer de porc, cârnaţi pentru grătar, conserve de peşte, pateu de ficat, bacon cuburi, şuncă de porc. Ei au precizat că aceste produse nu prezintă risc din punctul de vedere al consumului uman şi diferenţele respective indică doar o necorelare între etichetările din vestul şi estul Europei.

 

 

 

SHARE
 

Eurofrutas Temporar

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră