Mesaj Ro-Alert, după un incendiu devastator la fabrica Solina, din Alba Iulia

02 Feb 2019 | scris de A.V.
Mesaj Ro-Alert, după un incendiu devastator la fabrica Solina, din Alba Iulia

Cetăţenii din Alba Iulia au fost sfătuiţi sâmbătă, prin sistenul Ro-Alert, să rămână în locuinţe şi să nu deschidă geamurile, după ce norul de fum, provocat de un incendiu produs la cea mai mare fabrică de condimente din România, şi-a schimbat direcţia şi s-a îndreptat înspre oraş.

"Norul de fum şi-a schimbat direcţia şi se îndreaptă şi spre municipiul Alba Iulia. Pentru asigurarea protecţiei, rămâneţi în incinte, închideţi geamurile şi nu vă expuneţi la fum. Respectaţi recomandările pompierilor", se arată în mesajul trimis de DSU-IGSU.

Iniţial, populaţia a fost avertizată de prezenţa fumului dens, cu menţiunea că atunci norul se îndrepta în direcţia municipiului Sebeş şi a comunelor Ciugud şi Daia Română, scrie agerpres.ro.

Pompieri din patru judeţe - Alba, Hunedoara, Cluj şi Sibiu acţionează sâmbătă pentru stingerea celui mai mare incendiu produs în ultimii ani în judeţul Alba, respectiv la fabrica de condimente Solina (fosta Supremia), parte a unui grup francez.

A fost nevoie de pomparea apei din râul Ampoi, care trece la mică distanță de locul dezastrului, pentru a stinge focarele din interiorul halei, scrie ziarulunirea.ro.

Încă de la izbucnirea incendiului au fost transmise mesaje de avertizare prin Ro-Alert, prin care populația municipiului Alba Iulia a fost înștiințată cu privire la măsurile de autoprotecție care se impun în aceste situații, respectiv închiderea ferestrelor și ușilor pentru că s-a degajat o cantitate foarte mare de fum.

Fabrica a fost inaugurată în ianuarie 2011. Din 2017, aceasta a devenit parte a grupului Solina.

 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră