”Medici pentru România” sprijină pacienții cu boli cronice

30 Mar 2020
”Medici pentru România” sprijină pacienții cu boli cronice

În plină pandemie de coronavirus, un proiect care funcționează de câțiva ani vine în sprijinul pacienților diagnosticați cu boli cronice cu un nou program „Nu uităm de ceilalţi”, prin care doctori din România, dar şi din diaspora, asigură suport online gratuit pacienţilor cu boli cronice sau diverse simptome uşoare, fără legătură cu COVID-19. 

Acest program a apărut în momentul în care din ce în ce mai multe spitale se transformă în spitale COVID-19, astfel un număr semnificativ de pacienți nu va mai avea acces la consultații de specialitate, tratament și îngrijirea de care au nevoie.

Aceștia vor fi consiliați prin intermediul platformei https://medicipentruromania.ro/ de către specialiști din mai multe domenii precum cardiologie, geriatrie, psihiatrie, neurologie, chirurgie plastică, pediatrie, psihologie, nutriţie şi diabet, dermatologie, ginecologie, hematologie, oftalmologie, gastro-enterologie, stomatologie, ORL, medicină de familie.

Fiecare şedinţă de consiliere va dura 15 de minute se va desfășura online şi va fi efectuată în urma programării. Suportul exclude urgenţele, pentru acest lucru pacienţii trebuind să sune la 112.

Cu toții știm că persoanele în etate nu beneficiază de evoluția tehnologiei, dar cu siguranță au aparținători, vecini sau voluntari care îi pot sprijini în obținerea acestor consultații în aceste vremuri dificile.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră