Marian Vanghelie, dezvăluiri „cu cântec“ despre alegerile din 2009: „Sunt al dracului de bun (...) Păi hai la balamuc cu toţi".

13 Apr 2017 | scris de Jeanina Nastase
Marian Vanghelie, dezvăluiri „cu cântec“ despre alegerile din 2009: „Sunt al dracului de bun (...) Păi hai la balamuc cu toţi".

Marian Vanghelie, fost vicepreşedinte al PSD şi preşedinte al organizaţiei din Bucureşti a partidului, a declarat joi că după Paşte va face o serie de dezvăluiri privind felul în care s-au tras sforile la alegerile prezidenţiale din 2009, când Traian Băsescu a obţinut al doilea mandat la Cotroceni. Marian Vanghelie spune că nu ştie clar despre vreo întâlnire acasă la Gabriel Oprea cu Laura Codruţa Kovesi şi Florian Coldea, dar că are toate datele necesare pentru a afirma că aceştia au fost implicaţi în rezultatul alegerilor.

Fostul lider din PSD promite dezvăluiri importante: "Poate n-o să fiu ce fiu cel mai clar, dar sunt al dracului de bun, că sunt informat, că am fost parte componentă a deciziilor şi a campaniei respective. Unii au zis bă, la balamuc cu toţi. Păi hai la balamuc cu toţi".
 

„Eu ştiu tot. Vă pot spune un singur lucru. În zilele următoare voi face o conferinţă de presă pe acest subiect. Dacă vă uitaţi la unele declaraţii de-ale mele de după perioada aia... Parcă am avut o intuiţie, că ce spuneam eu atunci se dovedeşte acum. Nu ştiam neapărat că au fost la Gabriel Oprea. Ştiam de implicarea lui Oprea, de implicarea lui Coldea şi asta pentru că nu doar eu cunoşteam. Ştiau mai mulţi, dar nu au curaj să vorbească. Eu cunosc fenomenul. M-am ocupat de campania lui Mircea Geoană, nu doar în Bucureşti, ci în foarte multe judeţe. Ştiu ce s-a întâmplat cu diaspora. Voi face o analiză pe baza materialelor prezentate de Dan Andronic punctuală şi foarte clară şi logică, cu toate tipurile de informaţii pe care le am. Cei care ar putea să vorbească nu sunt mulţi, poate îi număr pe degetele de la o mână, sunt cei care au fost implicaţi în campania electorală de la partidele importante din România în 2009. Părerea mea personală e că şi după 2009 aceeaşi elemente sau ocupat de diferite aranjamente şi decizii politice în România, care au hotărât soarta românilor după cum au crezut unii că trebuie să funcţioneze lucrurile", a spus Marian Vanghelie.

"Unii au crezut în expresia aia: «Noi suntem statul». Ştiţi, din păcate am văzut într-un film, în Suleyman, când unul din băieţii lui Suleyman spunea «eu sunt statul». Dar acolo mergea, că se prelua o moştenire. Oamenii ăştia, într-o ţară în care vorbim despre statul de drept, chiar se credeau că ei sunt statul. Şi mai cred că sunt şi astăzi. O să mai fie un pic statul. Un pic, un pic, un pic! Îi aşteaptă Vişinescu la colţ", a punctat Marian Vanghelie.

"În 2009, şi dacă voiau unii cu forcepsul să-l facă preşedinte pe Traian Băsescu, nu aveau cum decât prin nişte formule pe care le-au făcut. O să vă spun nişte elemente surpriză. O parte din ce scrie Dan Andronic este corect, o parte trebuie să vi le explific... explic eu mai detaliat. Mă simt obligat. Păi statul înseamnă trei persoane, patru, cinci sau nişte instituţii? În închipuirea lor s-au crezut statul, au crezut că fac jocurile în parlament, au ameninţat parlamentarii, au ameninţat tot ce înseamnă clasă politică. Pe care n-au reuşit să-i ameninţeze sau să-i ameninţe i-au arestat. Ştiu şi cum au fost anunţate persoanele implicate, de la dl. Maior în jos, de cine au fost anunţat de şedinţele noastre oficiale, de deciziile noastre din partid. A fost o trădare din partid. Eu n-am ştiut treaba asta", a mai spus fostul primar al Sectorului 5.

 

SHARE
 

Eurofrutas Temporar

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră