ZI DECISIVĂ PENTRU PRIMARUL "ALMANAHE". Ce le cere astăzi Marian Vanghelie judecătorilor

02 Iun 2015
ZI DECISIVĂ PENTRU PRIMARUL
Marian Vanghelie vrea să iasă din arest - acolo unde se afla din lună martie 2015 şi contestă astăzi la Instanța Supremă decizia judecătorilor care i-au respins cererea de a fi cercetat în arest la domiciliu. Până acum, primarul suspendat al sectorului 5 nu a reușit să schimbe măsura arestului cu una mai blândă, cea a controlului judiciar ori arestul la domiciliu.Decizia Curţii Supreme după analizarea contestaţiei va fi una definitivă.

DE CE ESTE ACUZAT VANGHELIE
Marian Vanghelie se află după gratii din 14 martie, iar judecătorii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie îi vor analiza cererea şi se vor pronunţa în legătură cu această situaţie.
Marian Vanghelie pledează pentru înlocuirea arestului preventiv cu arestul la domiciliu sau chiar cu o măsură preventiva ceva mai blândă. Vanghelie este acuzat de abuz în serviciu şi spălare de bani, fiind suspectat că a luat aproximativ 90 de milioane de euro, pentru a favoriza un om de afaceri, care era interesat de contracte pe bani publici. "În perioada 2007 - prezent, inculpatul Vanghelie, în schimbul unor foloase materiale, a ajutat un om de afaceri să obţină, pentru societăţile pe care acesta din urmă le controlează, acordarea a numeroase contracte de lucrări publice, contracte în valoare totală de aproximativ 2 miliarde de lei (noi). Pentru atribuirea şi plata contractelor de execuţie de lucrări publice inculpatul Vanghelie Marian-Daniel a perceput un 'comision' de aproximativ 20% din valoarea contractelor încheiate între Primăria Sectorului 5 şi instituţii din subordinea acesteia, pe de o parte, şi societăţile controlate de omul de afaceri, pe de altă parte", susţin procurorii anticorupţie.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră