Iulian Fota, noul director al Colegiului Naţional de Informaţii. Ce a declarat şeful SRI

03 Oct 2016 | scris de Mara Răducanu
Iulian Fota, noul director al Colegiului Naţional de Informaţii. Ce a declarat şeful SRI

 

„Un moment pentru care conducerea Serviciului a implementat un set de modificari de substanta la nivel de selectie, personal, proceduri, control si indrumare academica, in vederea recastigarii unei reputatii care in ultima perioada a avut de suferit. Procesul va fi unul care va cere timp si energie, insa era absolut necesar sa fie demarat neintarziat", potrivit unui comunicat al SRI.

In cuvantul adresat, directorul SRI le-a transmis studentilor faptul ca profesia pentru care se pregatesc este una in care "comportamentul etic este o componenta esentiala". "Responsabilitatile apasa atat pe umerii tinerilor din Academie, cat si pe cei ai conducerii SRI, institutie care mai tarziu ii va integra in operatiuni si parteneriate in care corectitudinea este un element cheie", a spus Hellvig.

Odata cu inceputul noului an universitar, conducerea Academiei a fost schimbata, informeaza institutia. Astfel, profesorul universitar Adrian Ivan este noul coordonator al activitatii Scolii Doctorale din cadrul Academiei Nationale de Informatii "Mihai Viteazul", iar conferentiarul universitar Iulian Fota, fost consilier prezidential al lui Traian Basescu, este noul director al Colegiului National de Informatii. Schimbarile vin in contextul in care o serie de demnitari, printre care si Gabriel Oprea, care au sustinut doctoratul la ANI, au fost acuzati de plagiat. Academia a anuntat ca toate tezele de doctorat vor fi reanalizate.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră