Ministrul Agriculturii dă vina pe comercianți: "Nu au înțeles semnalul pieței"

14 Iun 2016 | scris de Cristi Ionescu
Ministrul Agriculturii dă vina pe comercianți:

Ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, a declarat producătorii de lapte nu au cui să își vândă produsele pentru că piața de profil este blocată în România din cauza unei crize internaționale.

"Eu nu cumpăr, de când am ajuns în România, lapte sub 4,50 lei în magazin și am venit în noiembrie. Ce s-ar fi întâmplat dacă prețul se reducea, ca și prețul la producător, măcar cu 40%? Eu mergeam în magazin și, în loc să cumpăr un litru, cumpăram doi. Chestiunile sunt foarte simple: piața nu funcționează, aici e problema, de aceea legea pe care a adoptat-o Parlamentul are un rol foarte important. Din păcate, comerciantul nu a înțeles semnalul pieței. Ar trebui ca în momentele acestea grele să fie comerciantul alături de noi. Din păcate, nu s-a întâmplat acest lucru. Îmi pare rău că o spun, dar asta e realitatea", a afirmat Irimescu.

El a explicat că această criză a laptelui, alături de cea a cărnii de porc, este cauzată de embargoul Federației Ruse.

Totuși, Irimescu spune că agricultura merge bine în România.

"Sunt foarte multe voci care au spus: dezastrul din agricultură. Este o chestiune aruncată prin presă cu care nu sunt absolut deloc de acord. Ați văzut și dumneavoastră cât de bine arată câmpurile. Agricultura merge la nivel de fermier foarte bine. Sigur, există o întârziere în ceea ce privește plata la nivelul fondurilor europene și naționale, dar agricultura nu este un dezastru", a adăugat ministrul.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră