UPDATE. Iohannis: Consultări cu partidele parlamentare pentru desemnarea premierului. Fifor, interimar

16 Ian 2018 | scris de Gabriela Antoniu
UPDATE. Iohannis: Consultări cu partidele parlamentare pentru desemnarea premierului. Fifor, interimar Galerie foto (2)

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat marţi, la Cotroceni, că a acceptat demisia premierului Tudose şi că va convoca miercuri consultări cu partidele parlamentare pentru desemnarea unui nou prim-ministru. Până atunci, el l-a numit premier interimar pe ministrul Apărării Naţionale, Mihai Fifor.

Iohannis s-a declarat îngrijorat de instabilitatea politică şi a spus că îşi doreşte o procedură rapidă pentru desemnarea noului premier. "Situaţia în care s-a ajuns mă nemulţumeşte profund şi mă îngrijorează. Iată că la un an de la alegeri avem deja două Guverne PSD eşuate. Vreau să avem o procedură rapidă de desemnare a unui nou premier", a declarat şeful statului. 

El a mai spus că această nesiguranţă politică nu trebuie să degenereze în instabilitate politică şi că vrea să prevină posibile urmări economice negative ale  crizei politice "generate, iarăşi, în interiorul PSD". 

Ulterior, Administraţia Prezidenţială a anunţat, printr-un comunicat, că şeful statului a trimis o scrisoare președinților partidelor și formațiunilor politice reprezentate în Parlamentul României, prin care îi invită la consultări, la Palatul Cotroceni, în vederea desemnării unui candidat pentru funcția de prim-ministru. 

Iată care este programul consultărilor de miercuri, 17 ianuarie, cu partidele parlamentare, anunţat de Palatul Cotroceni: 

Ora 12:00 - Partidul Social Democrat (PSD) și Alianța Liberalilor și Democraților (ALDE);
Ora 13:00 - Partidul Naţional Liberal (PNL);
Ora 14:00 – Uniunea Salvați România (USR);
Ora 14:30 – Partidul Mișcarea Populară (PMP);
Ora 15:00 – Uniunea Democrată a Maghiarilor din România (UDMR);
Ora 15:30 – Grupul parlamentar al minorităţilor naţionale.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră