Introducere inedită a noului ambasador al Israelului în România (VIDEO)

09 Ian 2019 | scris de Marina Constantinoiu
Introducere inedită a noului ambasador al Israelului în România (VIDEO) Galerie foto (8)

David Saranga, diplomat israelian și nou ambasador al Israelului în România, poate fi numit fără probleme ”ambasadorul 2.0”. Este omul zilelor noastre, al rețelelor de socializare, cu un pas înaintea tuturor în materie de comunicare.

Saranga sosește în România la 10 ianuarie, pentru a-și prelua mandatul de ambasador, iar cu o zi înainte Ambasada Statului Israel a difuzat, în pagina sa de Facebook, un material video pe post de carte de vizită a noului ambasador, dar în același timp și a Israelului.

Ca un excelent comunicator ce este înainte de toate, David Saranga a postat, cu ceva timp înainte, câteva instantanee de la filmări, nedezvăluind detalii pe rețelele de socializare, ca teasing pentru materialul video ce urma să fie surpriza dinaintea instalării sale la București.

Saranga nu este străin de țara noastră, căci în anii 90 a fost adjunct al șefului de misiune la Ambasada Israelului din București. De altfel, și cunoaște limba română, iar în materialul video se adresează în limba română publicului din țara noastră.

În ultimii ani, Saranga a fost consilier pentru politică externă al președintelui israelian Reuven Rivlin. 

Saranga s-a născut la 18 februarie 1964 la Tel Aviv și a fost, printre altele, șeful Departamentului de Legătură cu Parlamentul European în cadrul Ambasadei Israelului la Bruxelles, a mai fost consul pentru afaceri publice și media al Israelului în Statele Unite, a fost responsabil pentru imaginea Israelului în SUA și a fost persoana de legătură a Israelului cu media americane.

Publicația The Jewish Chronicle l-a descris drept ”persoana ale cărei campanii rebrand-uiesc Israelul”. Inițiativa lui de a invita revista Maxim în Israel a generat o dezbatere despre definirea diplomației publice.

Saranga a fost primul diplomat care a implementat inițiativele guvernamentale de tip Web 2.0, inclusiv primul blog oficial al unei țări, pagină My Space, un canal Youtube, o pagină Facebook și un blog politic.

Cu numai câteva zile înaintea sosirii la București, David Saranga a vizitat Biserica Românească din Ierusalim și a postat câteva instantanee în pagina sa de Facebook.

Vă invităm să urmăriți materialul video postat de Ambasada Israelului în România în pagina sa de Facebook.

 

UPDATE

Noul Ambasador al Statului Israel în România a sosit joi la București.

De la aeroport, șeful misiunii diplomatice israeliene a mers direct la Memorialul Victimelor Holocaustului unde a rostit rugăciunea Kaddish și a depus o coroană de flori, în memoria celor 400.000 de mii de evrei uciși în timpul Holocaustului din România.

Alături de ambasador, la eveniment au participat lideri ai comunității evreiești, deputatul Silviu Vexler și Alexandru Florian, directorul Institutului Național pentru Studierea Holocaustului din România ”Elie Wiesel”.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră