Diplomatul David Saranga va fi noul ambasador al Israelului în România

20 Noi 2018 | scris de Marina Constantinoiu
Diplomatul David Saranga va fi noul ambasador al Israelului în România Galerie foto (6)

Statul Israel va avea un nou ambasador în România, în persoana diplomatului de carieră David Saranga. Acesta nu este străin de țara noastră, căci în anii 90 a fost adjunct al șefului de misiune la Ambasada Israelului din București. De altfel, și cunoaște limba română.

În ultimii ani, Saranga a fost consilier pentru politică externă al președintelui israelian Reuven Rivlin. Mandatul său la Președinție se încheie, iar de la jumătatea lunii ianuarie 2019 Saranga urmează să se instaleze în funcție la București.

Președintele Rivlin a semnat marți, 16 octombrie, scrisoarea de acreditare a viitorului ambasador al țării sale în România, David Saranga, potrivit unui comunicat al Ministerului israelian al Afacerilor Externe.

Rivlin i-a mulțumit lui David Saranga pentru devoțiunea cu care și-a exercitat mandatul la Președinție în ultimii ani, declarând că diplomatul israelian este un atu pentru serviciul diplomatic al Statului Israel și pentru diplomația complexă cu care lumea se confruntă în prezent.

Saranga s-a născut la 18 februarie 1964 la Tel Aviv și a fost, printre altele, șeful Departamentului de Legătură cu Parlamentul European în cadrul Ambasadei Israelului la Bruxelles, a mai fost consul pentru afaceri publice și media al Israelului în Statele Unite, a fost responsabil pentru imaginea Israelului în SUA și a fost persoana de legătură a Israelului cu media americane.

Publicația The Jewish Chronicle l-a descris drept ”persoana ale cărei campanii rebrand-uiesc Israelul”. Inițiativa lui de a invita revista Maxim în Israel a generat o dezbatere despre definirea diplomației publice.

Saranga a fost primul diplomat care a implementat inițiativele guvernamentale de tip Web 2.0, inclusiv primul blog oficial al unei țări, pagină My Space, un canal Youtube, o pagină Facebook și un blog politic.

Directorul general al Reședinței Președintelui Statului Israel, Harel Tubi, i-a mulțumit lui Saranga pentru anii în serviciul Reședinței Președintelui, declarând că apreciază contribuția acestuia la activitatea președintelui pe scena internațională și că este convins că Saranga va avea un mare succes în activitatea viitoare, în rolul său în fața provocărilor pe care Israelul este nevoit să le înfrunte.

Administraţia prezidenţială de la Ierusalim a anunţat numirea unui nou consilier politic al preşedintelui în persoana doamnei Shuli Davidovich, relatează corespondentul în Israel al Radio România Actualități, Dragoș Ciocîrlan.

Potrivit tradiţiei, consilierii politici ai preşedintelui statului Israel şi ai primarului capitalei sunt diplomaţi de carieră, detaşaţi pe o perioadă de câţiva ani, adaugă sursa citată.

CREDIT FOTO: Pagina de Facebook David Saranga și Ministerul israelian de Externe

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră