Fraudă cu internări fictive. Percheziții la Spitalul din Tg. Jiu, Casa de Asigurări Gorj, medici și asistente

01 Noi 2016 | scris de Veronica Micu
Fraudă cu internări fictive. Percheziții la Spitalul din Tg. Jiu, Casa de Asigurări Gorj, medici și asistente

"Polițiștii Direcției de Investigare a Criminalității Economice și ai Direcţiei Operaţiuni Speciale efectuează 17 percheziții la sediul unor instituţii şi societăţi comerciale, precum şi la locuinţele unor persoane bănuite de infracțiuni contra patrimoniului, de serviciu și înșelăciuni, comise în domeniul medical.

La data de 1 noiembrie a.c., polițiștii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice și ai Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul I.G.P.R., sub coordonarea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, efectuează 17 percheziţii domiciliare în municipiul Bucureşti şi în judeţul Gorj.

Activitățile se desfășoară la sediul unor instituţii şi societăţi comerciale, precum şi la locuințele unor persoane bănuite de înșelăciune, abuz în serviciu, conflict de interese, fals intelectual, complicitate la uz de fals și fals în declarații", se arată într-un comunicat al Poliției Române.

Astfel, potrivit anchetatorilor, începând cu anul 2008, "persoanele vizate ar fi creat un mecanism infracțional în scopul fraudării bugetului unei instituții din județul Gorj, prin comiterea unor fapte ilicite în domeniul medical".

"Ar fi fost evidențiate în documente servicii precum internarea fictivă de pacienți, emiterea de prescripții medicale în fals și consemnarea nereală a acordării de îngrijiri medicale la domiciliu, servicii care nu ar fi fost efectuate sau ar fi fost efectuate parțial", se mai arat[ ]n comunicat.

Polițiștii vor pune în aplicare șapte mandate de aducere.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră