Întâlnire Grindeanu-Klemm, la cererea ambasadorului SUA

01 Feb 2017 | scris de Gabriela Antoniu
Întâlnire Grindeanu-Klemm, la cererea ambasadorului SUA

Premierul Sorin Grindeanu s-a întâlnit miercuri cu ambasadorul SUA, Hans Klemm, la solicitarea diplomatului american. Informaţia a fost confirmată de Marian Neacşu, secretar general al PSD şi consilier onorific al premierului în relaţia cu Parlamentul.

Marian Neacşu a declarat marţi că întâlnirea dintre cei doi a fost stabilită cu mai mult timp în urmă, la solicitarea ambasadorului SUA, şi nu are legătură cu ordonanţa de modificare a Codului Penal. El a mai spus că nu ştie care au fost temele discuţiilor Grindeanu-Klemm şi nici unde a avut loc întâlnirea celor doi.

Acum două săptămâni, Hans Klemm declara că ordonanţele de urgenţă privind graţierea şi modificarea Codurilor Penale pe care guvernul vrea să le adopte nu sunt oportune întrucât conduc la slăbirea statului de drept în România.

Într-un interviu acordat News.ro, ambasadorul SUA a insistat că orice schimbare a legislaţiei anticorupţie a României trebuie să se facă într-un mod transparent şi şi-a exprimat speranţa că toate instituţiile româneşti vor încerca să consolideze lupta împotriva corupţiei.

În context, diplomatul a spus şi că SUA o susţin ferm pe şefa DNA, Laura Codruţa Kovesi, dar şi pe preşedintele Klaus Iohannis şi pe reprezentanţii instituţiilor judiciare şi de aplicare a legii în eforturile lor de consolidare a statului de drept.

 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră