Instrucțiunile legate de realizarea bombei din atacul de la Manchester Arena ce a ucis 22 de persoane, disponibile pe internet

23 Noi 2022
Instrucțiunile legate de realizarea bombei din atacul de la Manchester Arena ce a ucis 22 de persoane, disponibile pe internet

Instrucțiunile privind bombele și armele chimice legate de atentatul din Manchester Arena au fost eliminate de pe internet, conform The National.

Videoclipul recent a primit peste 100 de vizualizări.

Atentatorul sinucigaș Salman Abedi a ucis 22 de persoane și a rănit peste 1.000 când a explodat o bombă la Manchester Arena după un concert Ariana Grande pe 22 mai 2017.

El și fratele său Hashem au folosit ghidul pas cu pas pentru a învăța cum să construiască o bombă plină de schije.

Clipul de 13 minute, care îi învață pe spectatori cum să construiască un dispozitiv exploziv acasă, a fost disponibil anterior pe un site timp de doi ani, unde a fost vizionat de peste 17.700 de ori.

Think tank-ul Counter Extremism Project (CEP) a efectuat investigații săptămânale asupra metodelor folosite de extremiști pentru a exploata internetul și platformele de social media pentru a recruta adepți și a incita la violență.

Săptămâna trecută, cercetătorii CEP au găsit o copie a unui video notoriu ISIS despre fabricarea bombelor și îndrumări privind fabricarea de arme chimice și biologice folosind produse disponibile comercial pe Internet Archive.

Este cel puțin a șasea oară când videoclipul specific, lansat inițial în noiembrie 2016 și legat de Salman Abedi, este găsit pe site.

Videoclipul încurajează, de asemenea, acte de terorism și arată folosirea unui cuțit împotriva unei ținte umane, care este executată brutal în acest proces.

Videoclipul a fost încărcat pe 15 aprilie 2022 și a fost vizionat de cel puțin 103 ori când CEP l-a găsit.

Arhiva Internet a eliminat-o acum în urma raportului lor.

Separat, un canal Telegram de supremație albă a postat instrucțiuni despre fabricarea explozibililor de casă.

Cercetătorii au găsit, de asemenea, conținut care explică cum se fabrică explozivi de casă, dispozitive explozive improvizate și sintetizează toxina botulică, cianura și alte otrăvuri.

Frații Abedi au folosit videoclipul pentru a construi bomba într-un apartament închiriat din Granby Row, în centrul orașului Manchester, în lunile premergătoare atacului.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră