Începe Festivalul Internațional Adrian Păunescu!

24 Noi 2016 | scris de Cristi Semeghin
Începe Festivalul Internațional Adrian Păunescu!

Ana Maria Păunescu: "În 2016, nu pariem pe coincidențe, ci pe libertatea de a fi împreună. De a fi toți"

Festivalul Internațional Adrian Păunescu – ajuns la cea de-a patra ediție, va avea loc la Craiova, în zilele de 1, 2 și 3 decembrie 2016, fiind organizat de Fundația Constantin, în parteneriat cu Primăria Municipiului Craiova și Consiliul Local Municipal.

Respectând tradiția, organizatorii și partenerii lor aduc la rampă, pentru al patrulea an consecutiv, reprezentanți de seamă ai muzicii, poeziei, vieții culturale și academice din România și de peste hotare.
"Începe ediția a IV-a a Festivalului Adrian Păunescu, o metaforă a noastră şi a dumneavoastră, care sfidează timpul şi uitarea. Anul acesta, vă dăm întâlnire, ca unor rude, în primele zile de iarnă, în întâmpinarea definitivă a ninsorilor ce or să vină. Haideți la Festival să scriem povestea acestei ediții cu litere de mână, şi mai caligrafice şi mai tremurate, cu emoție, cu drag, cu dor. E Festival la Craiova. Pe 1, 2 şi 3 decembrie. În 2016, nu pariem pe coincidențe, ci pe libertatea de a fi împreună. De a fi toți", spune Ana Maria Paunescu, fiica marelui poet.

Festivalul Adrian Păunescu 2016Programul Festivalului este următorul:
1 Decembrie 2016
- ora 14:00, Muzeul de Artă (Sala Oglinzilor) – Deschiderea festivalului.
- ora 18:00, spectacol Remember Cenaclul Flacăra în Piața Frații Buzești din Centrul Vechi al Craiovei, concert la care vor urca pe scenă artiștii Mircea Vintilă, Mircea Baniciu, George Nicolescu, Magda Puskas, Emeric Imre, Valentin Moldovan, Cristian Buică, Vasile Mardare, Walter Ghicolescu, Mădălina Amon, Generația Folk, Vanghele Gogu, Andrei Păunescu și trupa Totuși...

2 decembrie 2016
- ora 12:00, vizită și spectacol de muzică și poezie la Bârca (satul copilăriei poetului)
- ora 19:00, Teatrul Național „Marin Sorescu” din Craiova, concertul extraordinar intitulat „Declarație de dragoste” (pe versuri de Adrian Păunescu), susținut de Tudor Gheorghe.

3 decembrie 2016
- ora 11:00, simpozion literar „Adrian Păunescu – poetul și omul cetății” la Filarmonica „Oltenia”, urmat de o seară de excepție, cu recitaluri susținute de Horațiu Mălăele (ora 18:00) și de Nicu Alifantis & Fragil (ora 19:00).

Începând cu Ziua Națională, pe care Adrian Păunescu o numea, încă din 1983, „1 Decembrie, măreață zi, / Neegalata noastră sărbătoare...”, mergeți la Craiova, să participați, pentru trei zile, la Festivalul Internațional Adrian Păunescu.

Organizatorii evenimentului sunt Fundatia Constantin, Primaria Craiova si Consiliul Local Municipal.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră