Gașcă de 53 de hoți români, arestată în Spania. Tribul a semănat teroare printre spanioli timp de doi ani

24 Mai 2016 | scris de Cristi Ionescu
Gașcă de 53 de hoți români, arestată în Spania. Tribul a semănat teroare printre spanioli timp de doi ani

Autoritățile spaniole au arestat 53 de români și 4 spanioli care ar fi constituit un grup infracțional căruia îi sunt atribuite numeroase acțiuni de sustragere de cabluri de cupru, comise pe întreg teritoriul Spaniei. Furturile au vizat instalații considerate strategice, precum infrastructuri feroviare, rețele telefonice și de electricitate, dar și platforme eoliene și fotovoltaice.

Poliția spaniolă a identificat unul dintre centrele unde grupul infracțional, fiind descoperite 15 tone de cabluri de cupru. Au fost efectuate și 45 de percheziții domiciliare, unde s-au mai găsit diferite dispozitive electronice, două puști de vânătoare de calibrul 12 mm, furate, precum și telefoane mobile și documente.

Cei reținuți sunt acuzați de numeroase infracțiuni, printre care se numără: furt cu violență, tulburarea liniștii publice, port ilegal de armă, furt de autoturisme, constituirea și apartenența la un grup infracțional organizat, etc. În total, ei ar fi comis 205 delicte în 19 provincii spaniole. Poliția spaniolă estimează că, în ultimele luni, tribul de hoți a vândut 93.000 de kilograme de cupru.

În urma furturilor, adesea a fost nevoie să fie întreruptă furnizarea electricității și a serviciilor telefonice în unele localități, uneori fiind afectat și traficul feroviar. Majoritatea celor 57 de persoane arestate au antecedente penale. (sursa)

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră