Guvernul german: Urmărim cu o oarecare îngrijorare evoluțiile din România

01 Feb 2017 | scris de Istvan Deak
Guvernul german: Urmărim cu o oarecare îngrijorare evoluțiile din România

Guvernul Germaniei s-a pronunțat, miercuri, la Berlin, cu referire la evenimentele politice din România, precizând că urmărește "cu oarecare îngrijorare" evoluțiile și că prin emiterea celor două ordonanțe de urgență privind modificarea Codului penal, Executivul român "a trecut peste îndoielile majore ale președintelui României, ale justiției și ale unei largi părți a populației", informează un comunicat al Ambasadei Germaniei la București,remis site-ului miscareaderezistenta.ro.

Comunicatul amintește că, în acest context, Comisia Europeană a făcut deja "o declarație critică".

Redăm mai jos comunicatul integral.

"În noaptea trecută, guvernul României a emis două ordonanţe de urgenţă pe care le cunoaştem în linii mari şi care aduc modificări Codului penal, precum şi amnistii penale.

Este foarte evident că prin intermediul acestor decizii, guvernul României a trecut peste îndoielile majore ale preşedintelui României, ale justiţiei şi ale unei largi părţi a populaţiei.

Urmărim cu o oarecare îngrijorare aceste evoluţii. Pentru că şi o mare parte a societăţii civile din România îşi exprimase, deja, foarte clar, îngrijorările cu privire la deciziile luate şi la subiectul despre care este vorba.

În acest context, Comisia Europeană a făcut deja în dimineaţa zilei de astăzi o declaraţie critică prin vicepreşedintele în funcţie, Timmermans, şi prin preşedintele Jean-Claude Juncker. Cred că putem afirma că aceste decizii nu reprezintă în niciun caz un semnal bun şi corect, şi având în vedere unele decizii iminente, la nivelul Uniunii Europene, ce privesc România.

Din acest considerent, ne dorim răspunsuri clare din partea Guvernului legat de viziunea acestuia cu privire la continuarea luptei ferme împotriva corupţiei şi la întărirea statului de drept, în aceste condiţii-cadru legale schimbate".

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră