Fundația Ion Țiriac donează 2,4 milioare euro pentru ajutorarea pensionarilor aflați în dificultate

30 Mar 2020 | scris de A.A.
Fundația Ion Țiriac donează  2,4 milioare euro pentru ajutorarea pensionarilor aflați în dificultate

Fundația Ion Țiriac, prin fiul celebrului Ion Țiriac, președintele Federației Române de Tenis, Ion Țiriac JR., anunță că va dona 2.400.000 milioane euro pentru a sprijini 40.000 pensionari care se află în dificultate în zilele acestea, mai ales sub amenințarea coronavirusului, ei fiind persoanele cu riscul cel mai mare în cazul unor îmbolnăviri.

Această sumă va fi transpusă în alimente de bază care urmează a fi donate către persoanele vârstnice.

"Până la 40.000 de pensionari putem să ajutăm să nu aibă contact cu această boală și să le fie bine, asigurându-le coșuri în valoare de 60 de euro”, a spus Ion Țiriac jr pentru Antena 1.

Acesta nu este primul gest umanitar al familiei lui Țiriac, ei ajutând un număr foarte mare de oameni și în Spania, țară afectată grav de această pandemie.

”Am început să ajutăm de circa trei săptămâni în Spania. Ce am făcut în Spania, acum replicăm în România, la noi în țară, la o dimensiune mult mai mare. În Spania, ne-am ocupat doar de orașul Madrid.

Aici, încercăm să fim peste tot. Vrem să ale asigurăm bătrânilor, care nu pot sau nu trebuie să se deplaseze de la domiciliu până la alimentară, un coș pe săptămână, în jur de 60-70 de euro, care să conțînă toate nevoile pe care le poate avea un pensionar, ținta numărul 1 al acestui inamic.

Totul pentru a rămâne în casă și a nu intra în contact cu alți purtători”, a mai spus Ion Ion Țiriac.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră