France Alumni România. Platformă dedicată absolvenților români care au studiat în sistemul educațional francez

10 Dec 2015 | scris de Marina Constantinoiu
France Alumni România. Platformă dedicată absolvenților români care au studiat în sistemul educațional francez


Platforma France Alumni România este dedicată absolvenților români care au studiat în sistemul educațional francez, site-ul adresându-se unui număr estimativ de 20.000 de români, care pot obține astfel informații despre locuri de muncă, studii de masterat sau doctorat care presupun cunoașterea limbii franceze.
Ambasadorul Franței în România, Francois Saint-Paul, a rostit câteva fraze în limba română, subliniind importanța multilingvismului, la finalul conferinței de presă prilejuite de lansarea platformei.
"Acest obiectiv (lansarea platformei France Alumni România — n.r.) nu este doar în interesul Franței sau al sistemului de educație francez, este un obiectiv care poate să aducă avantaje mari și pentru Franța și pentru România. Eu sunt aici de peste un an și jumătate și sunt convins că multilingvismul este un mare avantaj pentru români și din punct de vedere economic, dar și al societății și al culturii. Este mai ușor să fii și să rămâi deschis dacă o țară are o bază plurilingvistică. Și sunt convins că această bază plurilingvistică corespunde foarte bine cu ceea ce vor și generațiile noi", a declarat, joi, Francois Saint-Paul.
Acest nou instrument, dezvoltat de Agenția Campus France, are ca obiectiv valorizarea parcursului educațional ”a la francaise”, înscriindu-l totodată într-o perspectivă a oportunităților de lucru în România, punând în valoare diversitatea carierelor propuse de investitorii francezi într-un context de piață foarte dificil.
Prin urmare, se acordă o atenție deosebită specificului țării, aspectelor și problemelor actorilor locali.
Publicul țintă este format din:
— Absolvenți români ai sistemului francez întorși în țară
— Diaspora română din Franța
— Foști elevi și studenți ai filierelor francofone
— Foști elevi și studenți din instituțiile de învățământ franceze și bilingve din țările lor de origine
Sprijinirea alumnilor în construcția rețelei și a carierei lor profesionale prin intermediul France Alumni este o oportunitate de a-i pune în contact direct cu întreprinderile care recrutează și care manifestă un interes important pentru acest tip de profil.
Companiile au posibilitatea de a publica ofertele de lucru, de a consulta CV-urile membrilor înscriși și de a-i întâlni în cadrul unor reuniuni profesionale pe care Ambasada le va organiza în atenția lor, în parteneriat cu Camera de Comerț și Industrie Franceză din România.

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră