Se pare că cea mai mare problemă de care s-a lovit CSAT în această ședință a fost excedentul financiar, care s-a insinuat mai mult decât mișelește bugetul public, evident după ce au fost rezolvate toate problemele din sistemul de sănătate, din învățământ și din cel de pensii.
Una din cele mai bune vești ale acestei săptămâni a fost faptul că rezultatul negocierilor dintre ministerul Culturii și familia care deține "Cumințenia Pământului", operă reprezentativă a noii viziuni introduse de Brâncuși în sculptura modernă, a ajuns la un final fericit, proprietarii așteptând contravaloarea artei în propriile conturi, suma: 11 milioane de euro.
Într-un act de mobilizare civică, statul a deschis o acțiune de subscribție publică în care cu mic, cu mare, suntem invitați să contribuim pentru a micșora efortul său de a achita decontul unei opere de artă cu care ne mândrim încă, deși pare că din ce în ce mai mulți nu văd în eae altceva decât un bolovan .
Pe fază, așa cum îi șade bine presei, câinele democrației, mariustuca.ro nu s-a lăsat înșelat de aparențe, a șezut blând, a cugetat și a găsit soluția care să ne umple de mândrie, de la opincă, la cosmopolitul Președinte.
Așadar, facem cunoscut pe această cale faptul că banii necesari achiziționării aeronavelor ce urmează să facă parte din flotila prezidențială pot fi cheltuiți mult mai util pentru prezentul și viitorul nostru, pur și simplu pentru ca sculptura lui Brâncuși să facă din nou parte din patrimoniul național.
Firește, Klaus Iohannis va primi o recompensă pentru gestul mărinimos prin care va renunța la avioanele dorite în favoarea sculpturii, care, în semn de apreciere a celei mai perceptibile calități prezidențiale, se va numi, de-a pururi, "Muțenia Pământului"!