Fizica iubirii!

23 Oct 2024 | scris de Cezar Osiceanu
Fizica iubirii!

După o viață petrecută cu fii ta iubita eternitatea pare o viață gaza nu-i așa?

De multe ori privind din cockpit la cerul înstelat, sau plin de nori și fulgere , sau de un albastru infinit mă gândeam ce dar ne-a dat nouă piloților, Dumnezeu. Reîntors acasă poate ca nu mereu piloții reușesc să își transmită iubirea către cea care le sta alături pe sol și în inima pe cer.

În seara asta m-am gândit să îi spun frumoasei mele soții ceva la fel ca ea prin care să îi spun ce înseamnă pentru mine ea ca iubire a mea.  

După multe frământări și analize tot ce am putut să îi spun a fost ca ea pentru mine este chintesența însăși a ecuației fizicii cuantice denumite și Ecuația lui Dirac.

Această Ecuație a lui Dirac spune ca dacă două sisteme interacționează între ele pentru o perioadă de timp după care se separă unul de altul, ele pot fi considerate ca fiind două sisteme diferite deși ele există deja ca sistem unic diferit astfel încât ceea ce se întâmplă cu unul continuă să îl afecteze pe celălalt chiar și la kilometri sau ani lumina distanța!

Poate ca Eminescu ar fi scris și spus o variantă dedicată ei a Luceafărului, poate ca Icar i-ar fi dat un rând de aripi, sau poate ca Brâncuși ar fi imortalizat-o ca o altă pasăre măiastră!

Dar în fiecare pilot ar trebui să fie și câte un Mic Prinț al lui Saint-Exupery așa după cum și Dumnezeu a creat iubirea.

Astăzi când totul pe lângă noi se năruie, se distruge, se murdărește și se devalorizează singurul lucru care ne mai rămâne este doar iubirea!

Le sugerez tuturor bărbaților îndrăgostiți de câte o fiică a Evei ca astăzi să le spună ce este Ecuația lui Direr pentru ei. Succes!

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră