Reprezentanții STBN au cumpărat produse în valoare totală de 86.533,94 de lei de la Mega Image, Sephora Cosmetics România, Farmacia Olimpia, societatea You&Me Exim SRL, iar printre produse s-au numărat: sticle de whisky, coșuri cadou pentru Paște sau Crăciun, parfumuri de la case celebre- Chanel, Dior, Gucci Prada, Armani, Pacco Rabane, Nina Ricci- creme, produse cosmetice și de machiaj (farduri, fond de ten, rimel, glos pentru buze, creion de sprâncene). De asemenea, au fost cumpărate pile, lac, întăritor şi dizolvant pentru unghii.
Mai mult, reprezentanții STBN au aprobat, fără a avea o recomandare a medicului de medicina muncii, achiziția unor tipuri de medicamente, iar trusele medicale aflate în dotarea posturilor de prim ajutor fără cadre medicale nu respectă conținutul minim prevăzut de legislația în vigoare, se precizează într-un comunicat.
"La nivelul STBN nu exista nicio evidenţă a consumului de medicamente, fiecare angajat STBN sau client (la Service Aviatorilor) având posibilitatea să le utilizeze, fără restricţii şi fără recomandarea unui specialist.
De asemenea, trusele medicale aflate în dotarea posturilor de prim ajutor fără cadre medicale nu respectă conţinutul minim prevăzut de legislaţia în vigoare", se arată în raportul Corpului de Control în care se mai spune că acest gen de cheltuieli au crescut artificial tarifele practicate de STBN pentru serviciile oferite.
Aceste produse au fost cumpărate în perioada 2013-2015,
Corpul de control subliniază că există suspiciunea că directorul STBN a încheiat, în 2007, un contract cu societatea la care soția sa este asociat unic și administrator.
Raportul Corpului de Control mai arată că STBN a stabilit tarife unice pe zi pentru serviciile auto furnizate Secretariatului General al Guvernului, procedeu prin care a fost mascată decontarea dublă a unor cheltuieli sau decontarea unor cheltuieli neeconomicoase, conform News.ro.
În urma celor constatate la STBN raportul propune reevaluarea întregii activități și analizarea necesității menținerii formei de organizare a societăţii, cu două opțiuni: fie integrarea acesteia în cadrul Secretariatul General al Guvernului, fie transformarea în societate comercială, precum și sesizarea Agenției Naționale de Integritate și a organelor competente.