El raportează scorul obţinut de PSD la numărul total al populaţiei. "<Decat> 17% a hotarat ca Romania e rosie. Din total populatie. (Atat inseamna cei 46% din prezenta la vot.) Mai oameni buni, nu vi se pare ca ceva e in neregula? Nu, nu la ei. La noi. Incepand cu mine", scrie Felix Tătaru pe Facebook.
Numai că, aplicând aceeaşi formulă şi la PNL, procentul obţinut de liberali este şi mai mic. "Și doar pe 7,4% (din total populație) i-a convins campania ta că liberalii "e buni"! Degeaba ești tu profi, că tot cu materialul catastrofal al clientului (uman, organizatoric și ideologic) a trebuit să lucrezi! Sper că măcar nu te-au țepuit la bani!", comentează un utilizator la postarea lui Tătaru.
Alţii, mai documentaţi, i-au adus aminte lui Felix Tătaru, că în 2008, când a câştigat PDL pe o o prezenţă la urne scăzută, nu a mai făcut astfel de calcule. "Dar în 2008 cand participarea la vot a fost 39%si a castigat PDL cu tine strateg nu era la fel ?Ce zici?", comentează un utilizator postarea lui Tătaru. "Dupa acelasi algoritm, in 2008 14% din populatie a decis ca a castigat PDL! Atunci de ce nu ne-am mai pus aceasta intrebare?", întreabă un altul.
În concluzie, Felix Tătaru nu a reuşit deloc să dreagă busuiocul. "Ti-am apreciat alte campanii, dar de data asta ai dat-o in bara. Problema e ca nu intelegi ca si daca ar fi votat 65% din electorat, si daca il baga pe Dragnea la bulau, PSD tot lua 40%", scrie un utilizator .
"Nu e despre asta. PSD are meritul de a-si fi convins electoratul sa voteze. Dreapta nu a reusit sa-si scoata publicul la vot. E drept, un public mult mai pretentios pe care nu-l poti convinge cu mariri de salarii si pensii", admite până la urmă Felix Tătaru.
El a fost consultant în peste 20 de campanii electorale, naționale și locale, numai pentru candidați și partide de dreapta. Tătaru a făcut echipă la PNL cu primarul Aradului, Gheorghe Falcă, acesta fiind responsabil cu strategia de campanie.