Fântânile din Piaţa Unirii se redeschid joi cu un spectacol multimedia şi cu un concert al Orchestrei Simfonice Bucureşti

20 Sep 2018
Fântânile din Piaţa Unirii se redeschid joi cu un spectacol multimedia şi cu un concert al Orchestrei Simfonice Bucureşti

Fântânile din Piaţa Unirii, care au fost reabilitate şi modernizate, se redeschid joi, printr-o reprezentaţie a Orchestrei Simfonice Bucureşti şi cu un spectacol multimedia, anunţă Primăria Municipiului Bucureşti într-un comunicat postat pe site-ul său. Accesul este gratuit.

Spectacolul inaugural intitulat „Simfonia Apei” va începe la ora 20:00, la scena montantă în Parcul Unirii, pe acordurile Orchestrei Simfonice București, sub bagheta dirijorului Tiberiu Soare, alături de pianistul Ștefan Doniga și dansatorii Ana Vișan și Bogdan Iacob din cadrul „Gigi Căciuleanu Dance Company”.

De la ora 21:00, bucurestenii prezenti la eveniment vor putea asista la un adevărat regal artistic, conceput astfel încât să ducă vizitatorii într-o călătorie prin 7 lumi care vor vorbi despre România – lumea apei, a focului, a pământului, a aerului, lumea vegetală și lumea Centenarului, toate prefaţate de lumea astrală.

 

"Mă bucur că exact înainte de începerea Zilelor Bucureştiului, eveniment prin care se aniversează 559 de ani de la prima atestare documentară a Bucureştiului, precum şi împlinirea a 100 de ani de la Marea Unire, unul dintre reperele Capitalei României - fântânile din Piaţa Unirii - se redeschid, după un proces de modernizare şi reabilitare derulat de ApaNova. În urma modernizării, fântânile din această zonă vor deveni un punct central de atracţie urbană, care va oferi bucureştenilor şi turiştilor spectacole de apă, lumini şi muzică", a declarat Primarul General al Capitalei, Gabriela Firea.

Reabilitarea fântânilor face parte dintr-un program din fonduri proprii Apa Nova, cu o investiția inițială estimata la 7 milioane de euro. Toate echipamentele au fost instalate în bazinele și structurile deja existente. Abordarea a presupus un „facelift” al fântânilor care au numeroase caracteristici clasice, elementul sculptural central fiind păstrat și integrat în totalitate în noul design.

Fântâna centrală din Piaţa Unirii are integrate patru „ecrane de apă” orientate spre cele patru puncte cardinale, menite să creeze o platformă multimedia imensă pentru videoclipuri, dar și proiecții laser, dispunerea ecranelor de apă oferind un efect tridimensional unic în Europa.

Acum, sistemul monitorizat complet digital permite controlul oricărei unități individuale din întregul complex de 44 de fântâni independente dispuse pe 1,4 km de la Piaţa Alba Iulia până în Piaţa Constituţiei.

După modernizare, începând cu data de 28 septembrie, fântânile din Piaţa Unirii vor oferi vizitatorilor show-uri multimedia în fiecare vineri, sâmbătă şi duminică, în intervalul orar 20.00-21.00, atăt căt vremea o va permite.

 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră