Din 10 decembrie, schimbări importante în privinţa călătoriilor cu metroul în Bucureşti

05 Dec 2017
Din 10 decembrie, schimbări importante în privinţa călătoriilor cu metroul în Bucureşti

Un proiect adoptat luni în şedinţa Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB) aduce o modificare importantă în privinţa modalităţii de plată a călătoriilor cu metroul bucureştean, începând cu data de 10 decembrie.

Astfel, potrivit proiectului aprobat de CGMB, bucureştenii vor putea călători cu metroul și autobuzul folosind același tichet, de la data de 10 decembrie, bilete care vor putea fi achiziționate la toate punctele de vânzare de la Metrou și RATB, precum și de la automate, informează agerpres.ro.

Biletul unic valabil 60 de minute va costa 5 lei, cel de zece călătorii de câte 60 de minute — 34 de lei, iar abonamentul de o zi, cu călătorii nelimitate — 17 lei. În prima etapă a implementării acestui proiect vor fi valabile în continuare titlurile de călătorie actuale.

"În etapa a doua ne dorim să existe și în ceea ce privește biletul, dar și abonamentul, un singur tichet cu care să se poată călători și cu metroul și cu autobuzul și un singur tip de abonament. După întâlnirea pe care am avut-o recent cu domnul ministru al Transporturilor, Felix Stroe, am demarat atât ministerul, cât și primăria, toate procedurile interne și legale astfel încât să se poată implementa cât mai rapid. Suntem acum în fața unei decizii foarte importante pentru bucureșteni, care este cuprinsă în Planul de Mobilitate Durabilă ce a fost dezbătut și aprobat încă de anul trecut", a spus Gabriela Firea, primarul general al Capitalei.

 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră