Fântânile din Piața Unirii din București sunt de record mondial

28 Aug 2019
Fântânile din Piața Unirii din București sunt de record mondial

Fântânile Urbane amplasate în Piața Unirii din București au fost recunoscute, omologate și catalogate de World Record Academy drept ”Cel mai lung șir de fântâni coregrafice sincronizate din lume”, anunță București FM.

Recunoașterea internațională din partea Academia Recordurilor Mondiale vine la un an de la lansarea spectacolului de apă, muzică și lumini ”Simfonia Apei”, ce are loc în fiecare weekend în centrul Capitalei. Până în prezent, au avut loc 70 de show-uri ”Simfonia Apei”, la care au asistat peste 219.000 de turiști și bucureșteni.

Fântânile din Piața Unirii, construite la sfârșitul anilor ’80, reprezintă unul dintre cele mai lungi astfel de sisteme din lume (1,4 km), cu o suprafață a apei de 16.200 metri, unic prin modul de dispunere în centrul Capitalei.

În 2018, companii renumite de nivel internațional, arhitecți, muzeografi, specialiști în divertisment cu apă și design audio video au făcut parte din echipa de proiect.

Spectacolele oferite de fântânile urbane din Piața Unirii sunt programate de vineri până duminică, până la finalul lunii octombrie. 

Alte stiri din Actualitate

Ultima oră